Estrenes MEDIA

6a edició dels premis LUX. Projeccions a la Filmoteca

23/10/2012

Més informació sobre els passis de les pel·lícules seleccionades a Catalunya

Més sobre els premis LUX

Segons Durant i Pack, les tres pel·lícules seleccinades aporten una visió intensa i lírica a diferents temes que segueixen la tradició dels premis LUX i que són al cort dels temes europeus actuals.

Els tres films són:

  • Csak a szél (Just the Wind) de Bence Fliegauf (Hongria, Alemanya, França)

  • Io sono Li (Shun Li and the Poet) d’Andrea Segre (Itàlia i França)

  • Tabu de Miguel Gomes (Portugal, Alemanya, França i Brasil). Amb suport MEDIA.

Des del dia 16 d’octubre, aquestes pel·lícules estan disponibles per als eurodiputats via un servei de Video On Demand. A més a més, es realitzaran dues setmanes de projeccions, durant l’inici de Novembre, al Parlament Europeu, a més a més de projeccions i col·loquis al Brozar de Brussel·les. Per a la resta de països europeus, s’organitzaran els LUX FILMDAYS en les oficines d’informació del Parlament Europeu de cada país, juntament amb col·loquis i debats. En el nostre cas, la Filmoteca projectarà les pel·lícules de forma gratuïta els propers 7, 14 i 21 de novembre.

L’objectiu és compartir amb el nombre més gran possible d’europeus els films i experimentar la diversitat i la riquesa del cinema europeu, alhora que es debaten els temes que tracten les pel·lícules. 

Durant i Pack van afegir que creuen fermament que les històries que explica el cinema europeu ajuden als ciutadans europeus a entendre’s millor entre ells, des del Mar Bàltic fins a la Mediterrània. En aquests temps de crisi, afegeixen, una millor comprensió entre nacions i ciutadans és cada cop més necessària. Per això, compartir un mateix esdeveniment cultural i intercanviar punts de vista en temes comuns hauria de servir per construir ponts entre la gent. I també, entre ciutadans i institucions.

Després de veure els tres films, els europarlamentaris votaran el seu preferit abans del 20 de novembre. El dia 21 s’anunciarà el guanyador oficial.

http://www.europacreativamedia.cat/wp-content/uploads/estrenes/lux2012.jpg

COMPARTIR