Estrenes MEDIA

Estrena: La Bendición de la Tierra

14/01/2012

Estrenada el 23 de decembre del 2011

Més informació

Aquest cap de setmana s’estrena de la mà de Sherlock Films La bendición de la tierra (Markens Grøde – 1921), una pel·lícula muda en blanc i negre inèdita a Espanya, restaurada 90 anys després en Alta Definició (2K), del director norueg Gunnar Sommerfeldt, un dels pioners del llenguatge cinematogràfic.

La bendición de la tierra és una joya cinematogràfica a descobrir, basada en la novel·la del premi Nobel norueg, Knut Hamsun. La banda sonora original de Leif Halvorsen (primer compositor cinematogràfic norueg), digitalitzada recentment en 5.1, està dirigida pel prestigiós director d’orquestra Frank Strobel, especialista en música de clàssics del cinema mut com Nosferatu (F.W. Murnau, 1922), El acorazado Potemkin (S.M. Eisenstein, 1925), Metrópolis (Fritz Lang, 1927) o Alexander Nevsky (S.M. Eisenstein, 1938), entre d’altres.


Durant molt de temps es va pensar que aquesta pel·lícula s’havia perdut, fins que se’n van trobar dues còpies: una en 16mm als Estats Units, l’any 1971, i una altra en 35mm apareguda al Filmmuseum d’Holanda al 1991. La primera durava només 60 minuts i estava ratllada i desgastada. La segona estava tintada, però tenia molt més metratge. Després d’un laboriós procés digital de restauració, fotograma a fotograma, i un nou muntatge el·laborat en base al descobriment recent del guió original, es va aconseguir aquesta restauració en Alta Definició el darrer 2009.


La bendición de la tierra és una èpica oda a l’individualisme i les seves vicissituds, ambientada en els inicis de la industrialització. També és un cant a la natura, la família, la humanitat i la fraternitat. Un melodrama que va ser precursor del naturalisme (es va filmar en espais oberts i amb llum natural) i del neorromanticisme. Narra les aventures pioneres d’Isaak (Amund Rydland), un home sense passat que arriba a una clariana enmig del bosc en terra de ningú. Lluny de qualsevol signe de civilització, decideix assentar-se allí. L’Isaak dedicarà la seva vida a treballar aquestes terres i a formar una família, convertint-se en el fundador d’un poblat que, al cap dels anys, es transformarà en una pròspera ciutat.
http://www.europacreativamedia.cat/wp-content/uploads/estrenes/001-la-bendicion-de-la-tierra-espana_2.jpg

COMPARTIR