Estrenes MEDIA

Estrena: Le Havre

14/01/2012

Estrenada el 30 de Desembre del 2011

Més informació

L’últim cap de setmana de l’any Golem estrena a les nostres pantalles, amb el suport del programa MEDIA de la Unió Europea, El Havre, l’última pel·lícula d’Aki Kaurismäki.

El Havre va rebre el premi FIPRESCI de la crítica a la darrera edició del Festival de Cannes, on competia a la secció oficial, i ha estat seleccionat per representar a Finlàndia en els premis Oscar (categoria de millor pel·lícula de parla no anglesa). Dirigida pel finlandès Kaurismäki és una intel·ligent rondalla en la qual el seu director, amb el fred humor que el caracteritza, ens fa una reflexió amb la immigració com a rerefons. A través d’aquesta comèdia surrealista, interpretada per Jean-Pierre Darroussin, Adnré Wilms, Kati Outinen i Blondin Miguel, Kaurismäki aborda el tema dels refugiats que intenten arribar a Europa des de fora, i a qui, en la majoria dels casos, se’ls tracta de forma reprovable.

Marcel Marx, escriptor i bohemi empedreït, s’ha auto-exiliat a la ciutat de El Havre, on sent que està més a prop de la gent, després d’adoptar l’honrat, tot i que no gaire profitós, ofici d’enllustrador de sabates. Ha enterrat el somni de convertir-se en un reconegut autor i viu feliçment dins d’un triangle format pel seu bar preferit, la seva feina i la seva dona Arletty. Però el destí farà que es creui amb un immigrant menor d’edat arribat de l’Àfrica negra. Arletty es posarà malalta, i al Marcel no li quedarà més remei que aixecar-se altre vegada davant el fred mur de la indiferència humana amb l’optimisme que el caracteritza i la solidaritat dels habitants del barri com a úniques armes. Però s’enfrontarà amb la maquinària cega d’un Estat constitucional, representat per la policia, que seguirà la posta al jove refugiat. Ha arribat el moment en què el Marcel s’enllustri les sabates i ensenyi les dents.

http://www.europacreativamedia.cat/wp-content/uploads/estrenes/havre.jpg

COMPARTIR