Estrenes MEDIA

Estrena MEDIA: ‘Green Border’

14/06/2024

La primera estrena MEDIA de la setmana als cinemes és el drama Zielona granica (‘Green Border’), d’Agnieszka Holland.

Una coproducció entre Polònia, República Txeca, França i Bèlgica, guardonada al Festival de Venècia 2023 amb el Premi Especial del Jurat, seleccionada a la Seminci i nominada a 3 Premis EFA (European Film Awards) (Millor Direcció, Millor Guió i Millor Pel·lícula).

Sinopsi

Als boscos traïdors i pantanosos que conformen l’anomenada “frontera verda” entre Bielorússia i Polònia, els refugiats de l’Orient Mitjà i l’Àfrica que intenten arribar a la Unió Europea estan atrapats en una crisi geopolítica cínicament dissenyada pel dictador bielorús Alexander Lukaixenko. En un intent de provocar Europa, els refugiats són atrets a la frontera mitjançant propaganda que promet un pas fàcil a la UE. Peons en aquesta guerra oculta, les vides de Julia, una activista acabada de reclutar que ha renunciat a la seva vida confortable, Jan, un jove guàrdia fronterer, i una família siriana, s’entrellacen.

Green Border’ s’estrena a les nostres sales divendres 14 de juny de 2024 i compta amb el suport d’Europa Creativa MEDIA a la Distribució (Films on the Move).

http://www.europacreativamedia.cat/wp-content/uploads/GreenBorderPoster.jpg

COMPARTIR