Estrenes MEDIA

Estrena MEDIA: La Por

22/11/2013

Avui 22 de novembre de 2013, s’estrena “La por“, film dirigit per Jordi Cadena, produït per Oberon Cinematogràfica, amb el suport del programa MEDIA de la Unió Europea.

El film es va projectar per primera vegada el passat mes d’octubre a la secció Dare del Festival de Londres, i a la secció oficial de la Semana Internacional de Cinema de Valladolid – Seminci. Igor Szpakowski, conegut pel seu paper a la sèrie “Polseres Vermelles”, és el jove protagonista d’aquest film, que compta també amb l’actuació de Ramon Madaula i Roser Camí, que debuta en un paper protagonista en el cinema, després d’una amplíssima trajectòria al teatre.

Sinopsi:

El Manel té setze anys, és un bon estudiant i un bon company. El seu millor amic és el Xavi, i la Laura, la noia amb la que surt. Els dos van a classe amb ell. Compta amb l’estima dels professors i amb l’amistat de l’entrenador de l’equip de bàsquet. Tanmateix no és capaç d’explicar a ningú el que passa a casa seva. Només pensa en poder començar a treballar ben aviat per treure la seva mare i la seva germana d’aquell infern que estan vivint.

Paraules de Jordi Cadena, el director, sobre el film:

Després d’“Elisa K” (codirigida amb Judith Colell) vaig decidir adaptar de nou un text de la Lolita Bosch. En aquest cas, una novel·la juvenil anomenada “M” i que he titulat de nou com “La Por”.

 “La Por” és una pel·lícula que reflexiona sobre la violència de gènere. Una pel·lícula que parla sobre l’anul·lació de la identitat del maltractat, de la seva impotència per posar remei al que li succeeix i que parla, també, dels trets psicòpates que caracteritzen al maltractador. Parla d’una violència sense efectismes que es mostra, gairebé sempre fora de camp, a partir de la por que pateixen els personatges.

Una pel·lícula minimalista que té lloc en un dia i que es narra des del punt de vista d’un adolescent: el desencoratjador retrat d’algú que té l’infern a l’interior de la seva pròpia família.

Una història de preguntes més que de respostes, que intenta evitar clixés emocionals i que s’interroga sobre la identitat del mal, sobre la seva persistència i sobre el costat més fosc de la naturalesa humana.

 

http://www.europacreativamedia.cat/wp-content/uploads/estrenes/la-por-postermida_cat.jpg

COMPARTIR