Estrenes MEDIA

La Plaga, de Neus Ballús, s’estrena el dia 6 de setembre

04/09/2013

La Plaga s’estrena el divendres 6 de setembre.

A més, ha estat seleccionat als premis LUX Prize 2013 de la Comunitat Europea i també es podrà veure a la propera edició del Festival de Cinema de Sant Sebastià, a la secció “Made in Spain”.

El film català es podrà veure a Barcelona (Aribau Club i Cines Verdi Barcelona), Girona (Cinema Truffaut) i a Madrid, Palma de Mallorca i València.

Sinopsi:

El Raul, un pagès que intenta fer producció ecològica, contracta el Iurie perquè l’ajudi en les feines del camp. El Iurie és un lluitador moldau de lluita lliure, però per guanyar-se la vida ha de treballar en el que li surt. Poc a poc, les històries d’aquests dos homes van entrellaçant-se amb les de tres dones solitàries: la Maria, una anciana que ha de deixar la casa pairal on sempre ha viscut per anar-se’n a viure a una residència de gent gran; la Rose, una infermera filipina que acaba d’arribar al país; i la Maribel, una prostituta que cada cop té menys clients. Els destins de tots aquests personatges s’entreteixeixen a mesura que l’estiu avança.

El llargmetratge La Plaga combina estratègies narratives del documental i de la ficció i està interpretada per actors no professionals. A través d’un procés de més de 4 anys de convivència amb els propis protagonistes, el resultat és un retrat de la situació actual de crisi econòmica i de la gran lluita quotidiana per la supervivència. 

http://www.europacreativamedia.cat/wp-content/uploads/estrenes/PL3_web.jpg

COMPARTIR