Notícies

Atlàntida Mallorca Film Fest obre la VI convocatòria de l’Atlàntida Mallorca Talents Lab (AMTL)

05/05/2023

La 13a edició de l’Atlàntida Mallorca Film Fest torna a apostar pels nous talents del cinema. Amb la col·laboració de la nostra oficina Europa Creativa Desk – MEDIA Catalunya i de l’Oficina MEDIA España, obre la sisena convocatòria de l’Atlàntida Mallorca Talents Lab (‘AMTL’), un espai que vol fomentar la producció i la creativitat a l’audiovisual, crear llaços entre els creadors i la indústria i fomentar la circulació de projectes audiovisuals en diferents fòrums nacionals i internacionals. La data límit per presentar-hi projectes és el proper 31 de maig de 2023. 

L’AMTL es durà a terme a Palma, com a part de la secció d’Indústria de l‘Atlàntida Mallorca Film Fest, del 25 al 27 de juliol de 2023

L’Atlàntida Mallorca Talents Lab 2023 ofereix el següent:

Ser un dels projectes seleccionats dona accés a:

Entre tots els projectes presentats, se seleccionaran 12 projectes dels quals 6 seran llargmetratge-ficció i 6 llargmetratge-documentals.

Participar a AMTL suposa accedir a sessions de tutorització amb l’objecte de madurar el projecte, en aquestes sessions es tractaran elements claus en la realització cinematogràfica (producció, màrqueting, participació de l’audiència, venda i la distribució de pel·lícules,) amb una orientació personalitzada.

El programa també comptarà amb diferents sessions one to one amb professionals del cinema. Tots els participants tindran l’opció de desenvolupar i participar en un pitching per presentar projectes, a més d’una sessió especial sobre els ajuts a desenvolupament i distribució del programa MEDIA, entre d’altres continguts.

A qui s’adreça

La convocatòria està oberta a productors i productores, així com a directores i directors, residents a l’Estat espanyol, i tinguin o no experiència professional en el sector audiovisual.

Cada candidat/a es podrà presentar amb un únic projecte.

Els/les interessats/des en participar poden inscriure les seves pel·lícules de manera gratuïta a través del formulari en línia del 5 al 31 de maig de 2023.

Requisits de participació

 1. El projecte ha d’estar en fase de desenvolupament. En cap cas no podran concórrer projectes el rodatge dels quals ja hagi començat o comenci amb anterioritat a anunciar la selecció d’AMTL.
 2. La futura obra audiovisual desenvolupada haurà de tenir una durada de 60 minuts o superior.
 3. La futura obra audiovisual haurà de complir amb els requisits de la Llei 7/2010, de 31 de març, General de la Comunicació Audiovisual, als efectes de respectar les obligacions establertes a l’article 5 de la mateixa, relatius a la diversitat cultural i lingüística.
 4. El rodatge de la futura obra audiovisual s’haurà de dur a terme a qualsevol país d’Europa.
 5. La futura obra audiovisual haurà de tenir la consideració dobra europea segons la definició de la Llei 7/2010, de 31 de març, General de la Comunicació Audiovisual.
 6. En el cas dels llargmetratges de ficció, els participants hauran de comptar amb una primera versió de guió acabada.
 7. A la categoria documental, els participants hauran de presentar un tractament. En particular, els documentals han de ser narratius, i no podran consistir en ficció, de manera que hauran d’expressar la realitat de manera original i amb una perspectiva personal, amb un cert caràcter atemporal. En tot cas, no tenen consideració de documentals els reportatges audiovisuals de caràcter periodístic o informatiu.
 8. Els participants poden concórrer tant amb guions originals com amb adaptacions, cas en què hauran d’acreditar que compten amb els drets de transformació corresponents.
 9. Els projectes amb un caràcter televisiu no s’admetran.
 10. Totes les sol·licituds fora de termini es desestimaran.
 11. L’organització es reserva el dret d’eliminar qualsevol candidatura que defraudi, alteri o inutilitzi el bon funcionament i el transcurs normal i reglamentari d’AMTL o aquella de la qual s’evidenciï o se sospiti una actuació irregular en el sentit descrit. Igualment, l’organització podrà anul·lar qualsevol candidatura que perjudiqui la imatge, la reputació o el bon nom d’AMTL, de Filmin o de qualsevol dels seus membres.

Inscripcions

Per presentar una candidatura cal emplenar degudament el formulari i complir amb tots i cadascun dels requisits establerts en aquestes bases, ja que, altrament, la candidatura no es tindrà en compte. 

Cal adjuntar tots els documents i materials a través d’un enllaç a una carpeta única pujada a un servei d’allotjament multiplataforma al núvol (Google Drive, Dropbox, Mega o similar) amb permisos de descàrrega concedits. Els participants són lliures d’escollir el servei utilitzat per a l’enviament dins de les opcions proposades, sense que aquest pugui exigir responsabilitat o cap quantitat a Filmin Mallorca SL. per aquesta decisió.

Només s’admetran els projectes que compleixin en temps i forma amb els requisits de participació i que enviïn tot el material que se sol·licita (d’ara endavant, els “Materials”):

1- Guió

En el cas de la categoria de ficció. L’extensió serà de mínim 40 pàgines amb lletra Courier 12 pt. L’arxiu haurà de tenir extensió .pdf, amb la paginació numerada i amb el format de nom següent: Cognom1Cognom2_Nom.pdf

2- Tractament

Només en el cas de la categoria documental caldrà aportar un tractament de mínim 8 pàgines en lletra Times New Roman 12 pt. L’arxiu haurà de tenir extensió .pdf, amb la paginació numerada i amb el format de nom següent: Cognom1Cognom2_Nom.pdf

3- Dossier

Inclourà sinopsi, biografia del guionista, referències, memòria del director, pla de finançament detallat i qualsevol altre aspecte que el participant consideri oportú. La seva extensió màxima és de 10 pàgines.

4- Vídeo

Tots els participants hauran de gravar i aportar un vídeo de 2 minuts com a màxim on s’expliqui de manera eloqüent i creativa el projecte. El vídeo és la carta de presentació de la participació a l’AMTL, així que és important que el o la participant transmeti les seves motivacions per participar-hi, la feina que ja duu a terme i el seu objectiu final. No cal que sigui un vídeo professional a 4K, es permet utilitzar un mòbil (en horitzontal) sempre que la il·luminació i el so permetin veure i escoltar clarament el participant. No cal que el participant expliqui tots els detalls del projecte, sinó que es poden fer servir altres recursos com referències, muntatges, etc.

Tot i que la utilització dels materials és per a ús intern, aquests hauran de respectar tots els drets de propietat intel·lectual, industrial, protecció de dades, i/o d’honor, intimitat i pròpia imatge de tercers.

Calendari

Consulteu-ne les bases completes i les inscripcions

COMPARTIR

MÉS NOTÍCIES

17/05/2024
Dok Lepizig obre la inscripció de projectes documentals al Doc Co-Pro Market 2024
La 67a edició de DOK Leipzig, el Festival internacional de llargmetratges documentals i pel·lícules d’animació ha obert la convocatòria de la 20a edició del DOK Co-Pro Market, l’esdeveniment de cofinançament i networking, que es durà a terme el 28 i el 29 d’octubre de 2024. La data límit per enviar-hi projectes és el 15 de juliol de 2024. 
16/05/2024
Erich Pommer Institut obre la convocatòria de Series’ Women 2024-2025
Erich Pommer Institut ha obert les inscripcions de la quarta edició del programa Series’ Women, que es durà a terme en línia i presencial de novembre de 2024 a març de 2025. La data límit per inscriure-s'hi és el 16 de setembre de 2024.
16/05/2024
La 37a edició dels European Film Awards obre el termini de presentació de llargmetratges
La 37a edició del European Film Awards, que enguany es duran a terme a Lucerna (Suïssa) el 7 de desembre, ha obert el termini de presentació de llargmetratges fins al proper 31 de maig.
16/05/2024
Sessió en línia per a productors/es sobre les necessitats dels compradors internacionals
L'oficina MEDIA d'Itàlia (Roma) organitza un workshop en línia per a productors/es titulat “Servicing: what's new? The needs of international buyers".
15/05/2024
APostLab obre les inscripcions del taller anual de postproducció 2024
La propera edició del taller Annual Workshop d'APostLab es durà a terme a Halle, Alemanya, del 22 al 27 d'octubre de 2024. La data límit per inscriure-s'hi és el 31 de juliol de 2024.
14/05/2024
Sessió informativa sobre la convocatòria MEDIA European Film Sales 2024
El proper dimecres 5 de juny de 2024, l'EACEA (Agència Executiva Europea d’Educació i Cultura) organitza una sessió informativa en línia sobre la convocatòria Europa Creativa MEDIA European Film Sales 2024, el termini de la qual és el 20 de juny.
14/05/2024
EAVE Marketing Workshop 2024 obre la convocatòria
EAVE Marketing Workshop 2024, una iniciativa d'EAVE - European Audiovisual Entrepreneurs en col·laboració amb Film Fund Luxembourg i el suport d’Europa Creativa MEDIA, té oberta la convocatòria fins al proper 7 de juny. 
13/05/2024
Els films MEDIA ‘Robot Dreams’ i ‘El sueño de la sultana’, guardonats als Premis Quirino de l’animació iberoamericana
La pel·lícula d'animació amb suport MEDIA Robot Dreams, dirigida per Pablo Berger i produïda per l’empresa catalana Arcadia Motion Pictures i la basca Lokiz Films, ha estat doblement guardonada a la 7a edició dels Premis Quirino de l'Animació Iberoamericana.
13/05/2024
Disponible el vídeo de la sessió ‘Nova Bauhaus Europea: balanç i perspectives de futur’
Ja està disponible el vídeo de l’acte ‘Nova Bauhaus Europea: balanç i perspectives de futur’, que es va dur a terme el 15 d’abril passat a l’Auditori del Palau de la Generalitat.
13/05/2024
Presenta el teu projecte d’animació al Cartoon Springboard 2024
La propera edició de Cartoon Springboard, de CARTOON, es durà a terme a Madrid del 29 al 31 d'octubre de 2024. És un programa de pitching per a talents emergents de l'animació que presenten el seu primer projecte.

Content

European Slate Development
(CREA-MEDIA-2024-DEVSLATE)

Termini: 13/des/2023

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Business

Fostering European media talents and skills
(CREA-MEDIA-2022-TRAINING)

Termini: 04/mai/2022

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Altres

Music Moves Europe
(CREA-CULT-2022-MME)

Termini: 12/gen/2023

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Content

TV and online content
(CREA-MEDIA-2024-TVONLINE)

1r Termini: 07/des/2023
2n Termini: 14/05/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Content

European Co-development
(CREA-MEDIA-2024-CODEV)

Termini: 06/mar/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Content

European mini-slate development
(CREA-MEDIA-2024-DEVMINISLATE)

Termini: 10/set/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Content

Video Games and Immersive content development
(CREA-MEDIA-2024-DEVVGIM)

Termini: 24/gen/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Business

European Film Distribution
(CREA-MEDIA-2024-FILMDIST)

Termini: 25/abr/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Business

European Film Sales
(CREA-MEDIA-2024-FILMSALES)

Termini: 20/jun/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Business

Innovative tools and business models
(CREA-MEDIA-2024-INNOVBUSMOD)

Termini: 25/gen/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Business

Markets & Networking
(CREA-MEDIA-2024-MARKETNET)

Termini: 18/gen/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Business

MEDIA 360°
(CREA-MEDIA-2022-MEDIA360)

Termini: 12/abr/2022

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Audience

Films on the Move
(CREA-MEDIA-2024-FILMOVE)

1r Termini: 14/mar/2024
2n Termini: 18/07/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Audience

European VOD Networks and Operators
(CREA-MEDIA-2024-VODNET)

Termini: 09/abr/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Audience

Networks of European Festivals
(CREA-MEDIA-2024-FESTNET)

Termini: 11/abr/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Audience

Networks of European Cinemas
(CREA-MEDIA-2024-CINNET)

Termini: 16/jul/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Audience

Audience Development and Film Education
(CREA-MEDIA-2023-AUDFILMEDU)

Termini: 30/mar/2023

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Cross-Sectorial

Innovation Lab
(CREA-CROSS-2024-INNOVLAB)

Termini: 25/abr/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Cross-Sectorial

NEWS - Media literacy
(CREA-CROSS-2024-MEDIALITERACY)

Termini: 07/mar/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Cross-Sectorial

NEWS - Journalism Partnerships – Collaborations
(CREA-CROSS-2024-JOURPART-COLLABORATIONS)

Termini: 14/feb/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Cross-Sectorial

NEWS - Journalism Partnerships – Pluralism
(CREA-CROSS-2024-JOURPART-PLURALISM)

Termini: 14/feb/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Cultura

Projectes de Cooperació Europea a petita escala
(CREA-CULT-2024-COOP-1)

Termini: 23/gen/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Cultura

Projectes de Cooperació Europea a Escala Mitjana
(CREA-CULT-2024-COOP-2)

Termini: 23/gen/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Cultura

Plataformes europees per a la promoció d’artistes emergents
(CREA-CULT-2024-PLAT)

Termini: 31/gen/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Cultura

Xarxes europees d’organitzacions culturals i creatives
(CREA-CULT-2024-NET)

Termini: 07/mar/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Cultura

Entitats Culturals Paneuropees
(CREA-CULT-2024-PECE)

Termini: 31/gen/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Cultura

Circulació d’obres literàries europees
(CREA-CULT-2024-LIT)

Termini: 16/abr/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...