#EuropeCalls Convocatòria de projectes Cultura EUROREGIÓ

L’OBJECTIU DE LA JORNADA és informar el sector cultural i creatiu català de les principals novetats de la convocatòriade projectes d'abast euroregional i europeu Cultura Euroregió 2017, la data límit per presentar-s’hi de la qual és el 15 de setembre de 2017. La idea és ajudar les entitats culturals professionals dels àmbits de les arts escèniques, art contemporani, cinema, audiovisual, patrimoni material i immaterial, llengües euroregionals (català, occità, francès i castellà), música, literatura, etc. que volen desenvolupar un projecte d’abast euroregional i europeu de creació, difusió, formació o d’educació artística, tot proporcionant-los recomanacions útils i intentant resoldre possibles dubtes.

LA JORNADA S’ADREÇA A les entitats culturals professionals amb personalitat jurídica de dret privat amb seu en una de les regions membres de l’Euroregió Pirineus Mediterrània (Catalunya, Illes Balears, Occitània), així com a les persones jurídiques de dret públic implantades en el territori euroregional (museus, biblioteques, arxius, universitats, orquestres, etc.).

PROGRAMA:

9.45h  - 10.00h. Registre inscrits

10.00h - 10.15h. Benvinguda i presentació institucional de la jornada a càrrec del Sr. Pau Villòria, Secretari General de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

10.15h - 10.30h. Benvinguda i presentació institucional de la jornada a càrrec del Sr. Rafael Giménez Capdevila, Responsable de Cooperació transfronterera de la Direcció General d’Afers Multilaterals i Europeus del Govern de Catalunya.

10.30h - 10.45h. Benvinguda i presentació de la jornada a càrrec d’Àlex Navarro, coordinador d’Europa Creativa Desk – MEDIA Catalunya.

10.45h - 11.00h.  Introducció de l’Euroregió Pirineus Mediterrània a càrrec de Xavier Bernard-Sans, Director General de l’Euroregió Pirineus Mediterrània (AECT).

11.00h - 11.30h.  Presentació de la convocatòria de projectes Cultura Euroregió 2017 de l’Euroregió Pirineus Mediterrània (Agrupació Europea de Cooperació Territorial).

  • Principals novetats de la convocatòria.
  • Estructura, principis i objectius generals.
  • Aspectes tècnics de la convocatòria.
  • João Lobo, tècnic de Cultura i Ensenyament Superior de l'Euroregió Pirineus Mediterrània (AECT).

11.30h - 11.45h. Precs i preguntes

11.45h – 12.15h. Exemple de bona pràctica. Projecte beneficiari en la convocatòria 2016 de suport als projectes Cultura de l’Euroregió.

  • Lídia Hinojo, gerent de Fira Mediterrània de Manresa, entitat que va resultar beneficiària com a partner de la convocatòria Cultura Euroregió 2016 amb el projecte Fòrum Euroregional “Culturas Popularas en dialòg”, liderat per l’entitat occitana CIRDOC.    

12.15h - 12.30h. Conclusions finals i cloenda de la sessió a càrrec d’Àlex Navarro.

#EuropeCalls, Euroregió
14 de juliol de 2017

Inscripcions a través d’aquest enllaç.