Jornada “Compartir el Cinema”, de Cinema en curs (amb vídeos)

A Bao A Qu i Europa Creativa Desk – MEDIA Catalunyaorganitzen la segona jornada ‘Compartir el cinema’, dedicada al cinema i la seva transmissió: a les múltiples formes en què el cinema es descobreix, es dóna, es rep, es passa, es comparteix. La jornada tindrà lloc divendres 17 de març de 2017, de 10h a 14:30h i de 16h a 19h a la sala d’actes del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona.

Compartir el cinema” s'adreça tant a persones vinculades al cinema (cineastes, programadors, professors, estudiants) com a persones dedicades a l'educació, i a totes aquelles concernides per la creació i la qüestió de la transmissió i el lloc de la cultura i les arts a la societat.

La jornada s’articula entorn de dues qüestions essencials de la creació cinematogràfica que fonamenten les metodologies de ‘Cinema en curs’. Es reflexionarà sobre com determinades pel·lícules o seqüències impulsen o acompanyen el treball d’alguns cineastes, com ressonen en alguns films les pel·lícules i els plans estimats. Es parlarà sobre els processos de creació conjunts entre cineastes i guionistes, actors, directors d’art, muntadors; sobre els modes de treball i les recerques; sobre el que es troba perquè el camí és compartit.

La segona part tractarà sobre descobertes, desigs i transformacions. Conversarem sobre ‘Cinema en curs’ i sobre com la creació cinematogràfica esdevé motor d’aprenentatge i creixement, de confiança i obertura, de compromís amb el món i amb els altres.

PROGRAMA:

9:30h - Acollida dels assistents

10h - Benvinguda i obertura de la jornada, a càrrec d’Àlex NavarroNúria Aidelman Laia Colell

10:15h - Passatges secrets, a càrrec d’Alain Bergala (conferència en francès amb traducció simultània)

11:30h - Pausa

12h - Pensar, fer, viure el cinema junts. Mar Coll Valentina VisoFernando Franco – Miguel Ángel Rebollo Jonás Trueba Francesco Carril

14:30h - Pausa-dinar

15:45h - Acollida

16h - En curs, a càrrec d’Eulàlia Bosch

17h - Compartir el cinema a ‘Cinema en curs’. Alumnes de ‘Cinema en curs’Isabel AlonsoCarme CongostFanny Figueras Isabel Ribera (docents); Meritxell Colell Pep Garrido (cineastes).

Es projectaran els films ‘El silenci’ i ‘Rere el MACBA. Retrat d’un museu’

18:30h - Preguntes i comentaris del públic assistent

19h - Fi de la jornada

Passatges secrets, a càrrec d’Alain Bergala (versió original en francès)

Passatges secrets, a càrrec d’Alain Bergala (amb traducció simultània al català)

Pensar, fer, viure el cinema junts, amb Mar Coll i Valentina Viso. 

Pensar, fer, viure el cinema junts, amb Francisco Franco i Miguel Ángel Rebollo.

Pensar, fer, viure el cinema junts, amb Jonàs Trueba i Francesco Carril.

En curs, a càrrec d’Eulàlia Bosch.

Compartir el cinema a ‘Cinema en curs’, amb alumnes de ‘Cinema en curs’; Isabel Alonso, Carme Congost, Fanny Figueras i Isabel Ribera (docents); Meritxell Colell i Pep Garrido (cineastes).

Animació, Documental, Conferència, Ficció, Jornada
Divendres 17 de març de 2017