Oberta la convocatòria del 5è concurs de Guió de Projectes Transmèdia

El GAC (Guionistes Associats de Catalunya) i el MAC (Mercat Audiovisual de Catalunya) convoquen el 5è Concurs de Guió de Projectes Transmèdia de ficció o documental, dotat amb 2000€. La data límit per enviar projectes és el 17 de setembre de 2017. 

Què és un projecte transmèdia? Els projectes transmèdia proposen una narració a través de múltiples plataformes en què cada element contribueix de manera única a crear i compartir un univers narratiu per a l'espectador/ jugador/usuari. Cada mitjà utilitzat contribueix de forma única a la història ampliant l'experiència de l'espectador tradicional.

Els projectes han de ser de ficció o de documental transmèdia o híbrid, tenint en compte que per al seu desplegament i execució siguin necessàries almenys dues pantalles o plataformes o formats diferents.

Han de ser projectes originals i inèdits i es poden presentar en qualsevol oficial de l'estat espanyol

Cal explicar la idea, concepte o LOGLINE en dues línies, presentar una sinopsi breu (fins a 1 foli), afegir una descripció dels personatges de ficció i de documental. També cal indicar les localitzacions i afegir el tractament, entre altres.  

També és imprescindible descriure el concepte transmèdia del projecte així com el compromís i implicació de l’usuari. 

L'activitat compta amb la participació de la plataforma MiLAB de la Facultat de Ciències de la Comunicació Blanquerna-URL i el Màster de Disseny i Gestió de la Producció Audiovisual de la UAB (Universitat Autònoma de Barcelona) i la col·laboració de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA).

Premis:

Premi econòmic: Se seleccionaran tres finalistes i, d’entre ells, s’escollirà un Primer Premi al  millor guió de projecte transmèdia de 2.000 €, una menció pública i la seva difusió en els mitjans de comunicació. 
 
Premi producció: La plataforma MiLAB de la Facultat de Ciències de la Comunicació Blanquerna-URL desenvoluparà el dossier de producció del projecte guanyador que inclou l’elaboració d’ un pla de treball, pressupost i una estratègia de finançament.
 
Premi formació: El Màster de Disseny i Gestió de la Producció Audiovisual de la UAB premiarà cada un dels tres finalistes del concurs amb la matrícula i la inscripció gratuïtes de dues places per a un seminari a realitzar dins de l'esmentat Màster durant el primer semestre del 2018. 

10/7/2017

Consulteu les bases a través d’aquest enllaç.

Recordeu que la data límit per a presentar projectes és el 17 de setembre de 2017.