Comença l'Atlàntida Mallorca Film Fest 2023

La 13a edició de l'Atlàntida Mallorca Film Fest, de Filmin, es duu a terme de manera presencial entre el 23 i el 31 de juliol de 2023 a Palma de Mallorca, i té la seva edició online del 24 de juliol al 24 d’agost a la la plataforma Filmin, que compta amb el suport d'Europa Creativa MEDIA. Podeu consultar-ne tota la programació.

AMFF projectarà 63 llargmetratges, 9 curtmetratges, acollirà 15 estrenes mundials i 34 nacionals. Tindran lloc 16 concerts i més de 200 convidats de la indústria audiovisual es donaran cita a la capital balear.

L'Atlàntida Mallorca Film Fest atorgarà el Premi Master of Cinema d'enguany, en col·laboració amb la Mallorca Film Commission, a les actrius Liv Ullmann i Irène Jacob.

L'actriu noruega Liv Ullmann va ser la musa d'Ingmar Bergman, amb qui va rodar 9 pel·lícules, entre elles Persona, Secrets d'un matrimoni o Cara a Cara (que li va valer la seva segona nominació a l'Oscar). A més de rebre el guardó, Ullman presentarà l'estrena a Espanya de la sèrie documental Liv Ullmann: el camí menys transitat, dirigida per Dheerai Akolkar.

A causa de la vaga del sindicat d'actors de Hollywood (SAG-AFTRA), l'actriu Liv Ullmann no podrà participar a l'homenatge previst al festival. Però AMFFl manté la gala en la qual s'estrenarà a Espanya el documental “Liv Ullmann: el camí menys transitat” que analitza la carrera de l'actriu i directora noruega i en el qual participen estrelles com Jeremy Irons, Jessica Chastain o Cati Blanchett.

L'actriu francesa Irène Jacob, guanyadora d'un premi César, ha tingut una gran trajectòria internacional. Va debutar en Adeu, nois de Louis Malle, es va consagrar amb Kieslowski (a La doble vida de Verónica i Tres colors: Rojo) i va ser la Desdémona a l'Otel·lo de Kenneth Branagh.

AMFF tancarà la seva edició presencial el 30 de juliol amb la gala de lliurament de premis del jurat, la crítica i el públic. Després dels guardons tindrà lloc la projecció del film amb suport MEDIA Creatura, guanyador del premi a la Millor Pel·lícula Europea a la Quinzena de Realitzadors del Festival de CannesEs tracta d'un llargmetratge escrit per Elena Martín Gimeno i Clara Roquet, protagonitzat per la mateixa Elena Martín Gimeno, Clàudia Malagelada i Mila Borràs, que interpreten al mateix personatge amb 30, 15 i 5 anys respectivament. Completen el repartiment Oriol Pla, Alex Brendemühl, Clara Segura, Marc Cartanyà, Carla Linares i Teresa Vallicrosa.

Secció Oficial

24 llargmetratges conformen la Secció Oficial, dels quals 11 llargmetratges pertanyen a la Secció Oficial Nacional.

La Secció Oficial internacional està dotada amb el premi FILMIN, valorat en 10.000 € a la Millor Pel·lículaen concepte de drets de distribució a l'Estat espanyol.

Aquesta secció, adreçada al públic jove, comprendrà una selecció de llargmetratges que empatitzen amb els dilemes, conflictes i diferents situacions amb les quals s'enfronten les noves generacions.

Entre els films seleccionats en aquesta Secció Oficial Internacional figura la pel·lícula amb suport d'Europa Creativa MEDIA Dalva, d'Emmanuelle Nicot

Atlàntida Premiere

Entre les pel·lícules que formaran part de la programació de la 13a edició d'Atlàntida Mallorca Film Fest destaquen un grapat de premieres que comptaran amb la visita dels seus directors i que mantenen el certamen com a cita ineludible estiuenca per a cinèfils.

A més, amb l'objectiu d'acostar les propostes de AMFF al públic, les activitats desenvolupades en espais exteriors seran gratuïtes i les projeccions en sales de cinema tindran un preu reduït de 4€.

Secció Arts

En la inacabable oferta que proposa AMFF destaca també la Secció Arts amb projeccions com Il Boemo, de Petr Václav, candidata a l'Oscar a la millor pel·lícula internacional, i que compta amb suport d'Europa Creativa MEDIA

Secció LGTBI+

Un any més, Atlàntida Mallorca Film Fest vol posar també el focus en els conflictes i problemàtiques del col·lectiu LGTBIQ+ amb títols com Drifter de Hannes Hirsch, Bones and Names de Fabian Stumm, Els nens perduts de Zeno Graton, Alteritats d'Alba Cros i Nora Haddad o Beautiful Beings, de Guomundur Arnar Guomundsson, que compta amb el suport d'Europa Creativa MEDIA

Podeu consultar la programació completa i la compra d'entrades aquí.

I podeu conèixer la programació online d'Atlàntida Mallorca Film Festival.

24/7/2023

Atlàntida Mallorca Film Fest és un projecte de Filmin, plataforma que compta amb el suport d'Europa Creativa MEDIA a la Distribució Online

Notícies relacionades:

Atlàntida Mallorca Film Fest obre la VI convocatòria de l'Atlàntida Mallorca Talents Lab (AMTL) 

La VI edició de l'Atlàntida Mallorca Talents Lab (AMTL) anuncia els projectes seleccionats