El film amb suport MEDIA 'Cerdita' guanya el premi Méliès d'Or del Festival de Sitges

El film amb suport d'Europa Creativa MEDIA Cerdita, òpera prima de Carlota Pereda, ha guanyat el premi Méliès d'Or, que atorga anualment la Federació Internacional de Festivals de Méliès, en reconeixement al millor llargmetratge i curt europeus, en un acte que es va dur a terme al Festival de Cinema de Sitges el passat dimarts 11 d'octubre.

Basada en el curt homònim premiat amb un Goya el 2018, la pel·lícula és un thriller ambientat en un poble extremeny durant l'època estiuenca que combina venjança i drama al voltant d'una adolescent amb problemes de sobrepès que pateix bullying per part de les altres noies del poble.

Protagonizat per Laura Galán, el film, que compta amb el suport d'Europa Creativa MEDIA al Desenvolupament (Single Project),  forma part de la secció oficial fora de concurs del Festival de Sitges, on es va presentar el passat dissabte 8 d'octubre, amb gran acollida del públic, i arribarà a les sales de cinema el proper divendres 14 d'octubre, després d'enlluernar a festivals com Sundance, Fantastic Fest i San Sebastián

Els premis Méliès d'Or són atorgats per la Federació Internacional de Festivals de Méliès, una xarxa de 25 festivals de cinema en 19 països diferents, amb una afluència mundial de més de 800.000 visitants, raó per la qual és una força econòmica i cultural vital dins del panorama del cinema fantàstic.

Té la missió de promoure les produccions cinematogràfiques europees de gènere fantàstic a Europa i arreu del món, millorant la seva visibilitat i el seu posicionament entre el públic i dins del sector, alhora que fomenta la seva circulació. La Federació treballa per a complir aquesta missió a través de la seva xarxa de festivals a Europa, els seus membres de suport a Àsia, Amèrica del Nord i Amèrica del Sud, així com els premis Méliès a l’excel·lència de les pel·lícules de gènere europees.

El premi Méliès d'Or ha recaigut en anys anteriors en prestigiosos cineastes com Joachim Trier (Thelma, 2017), Julia Ducournau (Crudo, 2016), Sion Sono (Guilty of Romance, 2011) o Rodrigo Cortés (Buried, 2010).

Més informació

13/10/2022

Cerdita compta amb el suport d'Europa Creativa MEDIA al Desenvolupament (Single Project) i s'estrena les nostres sales de cinema divendres 14 d'octubre de 2022