El film amb suport MEDIA 'Robot Dreams', de Pablo Berger, competirà al Festival de Cinema de Sitges 2023

El film d'animació 'Robot Dreams' de Pablo Berger, que compta amb el suport d'Europa Creativa MEDIA al Desenvolupament, competirà a la 56a edició del SITGES – Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, que es durà a terme del 5 al 15 d'octubre a Sitges.

'Robot Dreams', la primera pel·lícula d'animació dirigida per Pablo Berger, és l'adaptació de la novel·la gràfica homònima de la nord-americana Sara Varon i va fer la seva première mundial a la darrera edició del Festival de Cannes. i posteriorment va ser guardonat al Festival Internacional de Cinema d'Animació d'Annecy amb el Gran Premi a la Millor Pel·lícula de la Secció Contrechamp del Festival.

Està produïda per l'empresa catalana Arcadia Motion Pictures i la basca Lokiz Films, en coproducció amb les franceses Noodles Production i Les Films Du Worso, en associació amb Elle Driver i Mama Films, amb la participació de RTVEMovistar+Canal+ i Cine+, amb el finançament de l'ICAA, el suport de l'ICECEurimagesCNC i Europa Creativa MEDIA, en associació amb La Banque Postale.

La nova pel·lícula de Pablo Berger s'estrenarà a l'Estat espanyol el 2023 de la mà de BTeam Pictures i les vendes internacionals van a càrrec d'Elle Driver.

Sinopsi

DOG és un gos solitari que viu a Manhattan. Un dia decideix construir-se un robot, un amic. La seva amistat creix, fins a fer-se inseparables, al ritme del Nova York dels vuitanta. Una nit d'estiu, Dog amb gran pena, es veu obligat a abandonar ROBOT a la platja. Es tornaran a trobar?

Entre les pel·lícules programades al Festival de Sitges 2023 també figura 'La Ermita', de Carlota Pereda, que compta amb suport d'Europa Creativa MEDIA al Desenvolupament. 

Es tracta d'una producció de FilmaxBixagu EntertainmentUn regalo para Ane AIECastelao Pictures SLU i Castelao Productions SA i està protagonitzada per Maia Zaitegi, Belén Rueda, Josean Bengoetxea, Loreto Mauleón i Jon Olivares.

A més d'Europa Creativa MEDIA, el film compta amb la participació de NetflixRTVE i EiTB, amb el finançament de l'ICAA i de NextGenerationEU, així com el suport del Govern BascDiputació Foral de GipuzkoaCreaSGR i TriodosBank.

Sinopsi

Emma (Maia Zaitegi) vol aprendre a comunicar-se amb l'esperit d'una nena que fa segles que està atrapada a l'ermita del seu poble. Intenta convèncer Carol (Belén Rueda), una incrèdula i falsa mèdium, perquè li ensenyi a parlar amb fantasmes. La seva ajuda serà l'únic camí per seguir unida la seva mare malalta quan mori. Si la Carol no la protegeix, la vida de l'Emma correrà perill.

L'estrena d'aquest drama sobrenatural es durà a terme el 17 de novembre del 2023, poc més d'un any després de l'estrena cinematogràfica del debut al llargmetratge de Pereda, Cerdita, que també compta amb el suport d'Europa Creativa MEDIA.

Més informació

26/7/2023

'Robot Dreams', de Pablo Berger, compta amb el suport d’Europa Creativa MEDIA al Desenvolupament de Continguts Single Project (2019)

Notícies relacionades:

El film d'animació amb suport MEDIA 'Robot Dreams', de Pablo Berger, s'estrenarà al Festival de Cannes 2023 

El film amb suport MEDIA 'Robot Dreams', de Pablo Berger, guardonat a Annecy