El film amb suport MEDIA 'Suro', de Mikel Gurrea, inaugura L'Alternativa

La 29a edició de L'Alternativa, Festival de Cinema Independent de Barcelona es duu a terme en format híbrid, compaginant la presencialitat sense deixar l'online, entre el 18 de novembre i el 4 de desembre de 2022

La pel·lícula amb suport d'Europa Creativa MEDIA 'Suro', òpera prima de Mikel Gurrea, inaugura aquesta edició del Festival. 

El film també va competir a la Secció Oficial de la 70a edició del Festival de San Sebastián, on va ser guardonat amb 3 premis: el Premi Irizar al Cinema Basc, el Premi FIPRESCI (premi paral·lel) i el Premi Euskal Gidoigileen Elkartea (premi paral·lel).

Sinopsi

L’Iván i l’Elena (Pol López i Vicky Luengo), que esperen el seu primer fill, hereten una casa al camp i una explotació de suro. Decideixen anar-hi a viure, restaurar la casa i extreure el suro, però el seus diferents punts de vista sobre com viure en aquell escenari posen a prova el seu futur com a parella. A més, descobreixen que a la seva propietat hi ha immigrants treballant il·legalment, i la tensió entre els treballadors locals i els nouvinguts es fa palesa. Les seves expectatives xocaran amb la realitat.

Mikel Gurrea, en el seu primer llargmetratge com a director, reflecteix els conflictes interns de tota una generació: una família jove intenta portar a la pràctica el seu ideal d’una vida rural justa, sostenible i tolerant, però res no acaba sent com esperaven.

Suro compta amb el suport d'Europa Creativa MEDIA al Desenvolupament de Continguts (Single Project), està produïda per Lastor Media i coproduïda per Malmo Pictures i la vasca Irusoin, i compta amb la participació de TV3 i EITB, el finançament de l'ICAA i l'ICEC. La distribució de la pel·lícula en territori nacional es durà a terme a càrrec d'Avalon el proper 2 de desembre de 2022

Entre la programació de L'Alternativa també figura el film amb suport d'Europa Creativa MEDIA 'Eo', de Jerzy Skolimowski (Polònia, Itàlia, 2022), que es projectarà a les sessions especials del festival, dilluns 21 de novembre a les 21h. 

El film també va competir al Festival de Cannes, on va ser guardonat amb el Premi del Jurat, i a la Secció Oficial de la Seminci, on va rebre el Premi 'Ribera del Duero' al Millor Director. Jerzy Skolimowski també està nominat als Premis EFA (European Film Awards) de la European Film Academy a Millor Director Europeu per aquesta pel·lícula. 

Sinopsi

El món és un lloc misteriós, sobretot, vist a través dels ulls d’un animal. Al llarg del camí, l’Eo, un ase gris d’ulls malenconiosos, topa amb persones bones i amb d’altres que no ho són tant, coneix l’alegria i la pena, i la roda de la fortuna transforma, segons el moment, la seva bona sort en desastre i la seva dissort, en felicitat inesperada. Però mai, en cap moment, no perdrà la innocència.

El veterà director polonès ens mostra el món a través de la mirada d’un ruc i construeix una faula sobre la societat contemporània i totes les seves violències.

Entre les Sessions Especials de L'Alternativa, també figura la pel·lícula amb suport d'Europa Creativa MEDIA 'Rimini', d'Ulrich Seidl (Alemanya, Àustria, França, 2022), que es podrà veure dijous 24 de novembre a les 20:30h.

El film va competir a les darreres edicions de la Berlinale i del Festival de Cinema de Gijón

Sinopsi

Richie Bravo (Michael Thomas), una estrella de la cançó lleugera en hores baixes, assisteix al funeral de la seva mare. El seu pare està ingressat en una residència per a gent gran. Després de la cerimònia, ell i el seu germà Ewald (protagonista de Sparta, el film que completa aquest díptic de Siedl) segueixen amb la seva vida. En Richi malviu a Rimini, cantant en hotels per a turistes austríacs i alemanys fora de temporada i fent de gigoló atrotinat per al seu públic femení. Però el passat sempre és a l'aguait.

Amb la seva habitual mirada distant i crítica, Ulrich Seidl torna a captar amb molt d’encert la misèria moral i els aspectes més sòrdids de la nostra societat.

Consulta la programació completa de la 29a edició de L'Alternativa

18/11/2022

La 29a edició de L'Alternativa, Festival de Cinema Independent de Barcelona es duu a terme en format híbrid entre el 18 de novembre i el 4 de desembre de 2022

Suro compta amb el suport d'Europa Creativa MEDIA al Desenvolupament de Continguts (Single Project) i 'Eo' i 'Rimini' compten amb el suport d'Europa Creativa MEDIA a la Distribució.