Es busquen joves per formar part del jurat del Premi del Públic Jove Europeu 2022

La Filmoteca de Catalunya busca joves d’entre 12 i 14 anys, amants del cinema, que el proper diumenge 13 de novembre de 2022 vulguin fer de jurat al Premi de cinema jove europeu, instituït per l’Acadèmia del Cinema Europeu, juntament amb milers de joves d’arreu d’Europa. Inscripcions fins al 4 de novembre.

La Filmoteca de Catalunya s’afegeix així a la celebració d’aquest premi, organitzat per l’Acadèmia del Cinema Europeu, EFA, per vuitè any consecutiu, en una edició que es farà a la seu de la Filmoteca de Catalunya.

El jurat jove ha de decidir el premi a millor pel·lícula juvenil europea de l’any entre els tres films nominats:

  • Animal, de Cyril Dion (França, 2021). Documental
  • Comedy Queen ('La reina de la comèdia'), de Sanna Lenken (Suècia, 2022).
  • Dreams are like wild tigers ('Els somnis són com tigres salvatges'), de Lars Montag (Alemanya, 2021).

Els participants tindran l'oportunitat de veure tres bones pel·lícules europees amb caràcter de preestrena, passar un dia entre amics i companys amants de cinema, parlar sobre els tres films candidats, decidir quina és la millor pel·lícula europea de caràcter juvenil i alhora conèixer millor la Filmoteca de Catalunya. En definitiva, una experiència nova, diferent, en un marc europeu. Les projeccions seran en versió original subtitulada.

Els joves estan convidats a dinar a la Filmoteca i poden anar acompanyats de dos adults que podran assistir a les projeccions, però no als debats ni al dinar. Abans de cada projecció, els monitors i les monitores de Drac Màgic introduiran les pel·lícules, tot proposant tècniques per analitzar-ne les imatges i el contingut, i conduiran el debat després de cada visionat.

Al final, quan el jurat les hagi vist totes tres, tindrà lloc la votació secreta. Dos membres del jove jurat de Barcelona seran els portaveus del jurat. El director i les directores de les tres pel·lícules es trobaran reunits a la ciutat alemanya d’Erfurt esperant el veredicte. L’acte de lliurament del Premi es podrà seguir en directe a les 20.00h a través del web dels premis

Els aspirants a participar-hi han de fer una inscripció, que inclou les dades dels pares o responsables legals.

Cal omplir aquest formulari.

L’Acadèmia del Cinema Català, membre de la xarxa d’acadèmies de cinema europeu, col·labora un cop més en l’organització de la jornada, tot convidant una jove intèrpret a compartir la seva experiència amb els assistents. L’actriu Maria Morera, protagonista dels films 'Libertad', de Clara Roquet i 'La Vida sense la Sara Amat', de Laura Jou, i de les sèries de Televisió de Catalunya 'Cucut' i 'Buga Buga'. Per gentilesa de l’Acadèmia de Cinema Català i de Filmin, entre tots els inscrits se sortejaran tres abonaments mensuals a FilminCat.

Més informació

 

21/10/2022

EFA Young Audience Award és una iniciativa de la European Film Academy amb el suport d'Europa Creativa MEDIA

Notícia relacionadaAnunciades les 3 pel·lícules nominades a l'EFA Young Audience Award 2022