European Short Pitch 2023 obre la convocatòria per a curtmetratges en postproducció

El fòrum de coproducció de European Short Pitch, que es durà a terme del 9 al 10 de febrer de 2023 de manera presencial i del 13 al 15 de febrer de 2023 en línia (dates pendents de confirmació), com a part del Festival Travelling a Rennes (França), dedica a una selecció de cineastes un espai amb una plataforma per a projectes de curtmetratge en postproducció.

Els i les participants seleccionats realitzaran una presentació en format pitching en presència dels professionals convidats. Es tracta d'una oportunitat excel·lent per trobar coproducció o un soci de distribució o vendes internacionals. Alhora, és ideal per completar l'obra i promocionar-la a l'àmbit europeu. Cada equip de projecte tindrà l'oportunitat de projectar extractes de l'esborrany i presentar el curtmetratge amb les necessitats específiques.

La selecció es fa en funció de la qualitat i del potencial dels projectes de curtmetratge.

De dos a quatre talents europeus presentaran i mostraran extractes dels seus treballs en curs davant d'un pànel de professionals convidats assistents presencialment o en línia per al fòrum de coproducció.

European Short Pitch té com a objectiu portar joves talents europeus al centre de l'atenció, tot brindant-los una oportunitat de promoció d'alt nivell. En edicions anteriors (2007-2022) es van presentar 350 projectes amb el resultat, fins ara, de la realització de 125 curtmetratges (molts d'ells amb una reeixida trajectòria internacional).

Abans del fòrum de coproducció, els participants es beneficiaran de fer consultes en matèria d'edició i de distribució en línia, així com una formació en pitching per preparar-se i assajar l'esdeveniment.

Després del pitching de presentació, es faran reunions personalitzades amb possibles socis.

Sol·licitants elegibles:

Autors individuals o equips creatius que estiguin desenvolupant projectes internacionals de curtmetratge. Obert, doncs, a guionistes, directors/es i productors/es. Els guionistes-directors que estiguin desenvolupant un projecte pel seu compte també són benvinguts a participar-hi. És molt recomanable comptar amb una companyia de producció interessada o involucrada al projecte.

Aquest programa està destinat a autors i talents emergents.

La nacionalitat o el país de residència de l'autor ha de ser un dels països membres del Consell d'Europa.

Els sol·licitants han de confirmar la disponibilitat per a totes les sessions.

L'idioma de treball a European Short Pitch és l'anglès. Per aquesta raó, tenir-ne un bon coneixement és essencial per poder participar-hi.

Quota de participació:

Una persona per projecte: 300 euros. Aquesta tarifa cobreix la matrícula, l'allotjament i la manutenció al fòrum de coproducció. La tarifa no cobreix les despeses de viatge, que aniran a càrrec dels participants.

European Short Pitch accepta un màxim de tres persones per projecte. Els participants addicionals han de cobrir les despeses pròpies: allotjament, manutenció i viatges.

Materials sol·licitats:

Si us plau, envia els següents materials, tots en anglès i en l'ordre indicat a la llista d'a continuació, en un PDF (màxim mida del fitxer: 25MB) nomenats després del títol del projecte (p.ex. PROJECTE_TÍTOL) a: info@europeanshortpitch.org

1. Formulari de sol·licitud emplenant contenint la informació general del projecte.
1.1. Sinopsi del projecte (màxim una pàgina).
1.2. Nota d'intenció de l'autor (màxim dues pàgines).
1.3. Enllaços a obres prèvies audiovisuals (màxim dos) i/o a teaser/materials visuals relatius al projecte presentat. Només s'acceptaran enllaços per a visionat en línia. No presenteu fitxers que requereixin descàrrega.
1.4. Motivacions i objectius a l'hora de formar part d'European Short Pitch (màxim una pàgina).
1.5. Nota del productor (si s'aplica, màxim una pàgina).
1.6. CV dels membres de l'equip (guionista, director, productor/companyia de producció, si s'aplica).
1.7. Materials addicionals (opcional). P.ex. pressupost estimat, pla de finançament, etc.
2. El Work-In-Progress (ficció, animació o documental són acceptats) inferior a 59 minuts amb subtítols en anglès. Lliurat com un .mpeg4 o un .H264 via WeTransfer.

És important tenir en compte que el rodatge del curtmetratge ha d'estar finalitzat per qualificar i que el curtmetratge no pot estar finalitzat en el moment que el fòrum de coproducció tingui lloc.

Els professionals convidats:

Els professionals del cinema convidats al fòrum de coproducció seran elegits en funció de la seva experiència en la coproducció de curtmetratges europeus i segons els perfils dels projectes seleccionats. Seran en la majoria productors cinematogràfics, agents de vendes internacionals, finançadors (representants de fons de finançament de cinema) o compradors (comissaris de televisió o representants de plataformes, etc.).

Data límit: 12 de desembre de 2022.

Més informació

17/11/2022

European Short Pitch compta amb el suport d'Europa Creativa MEDIA.