Filmin celebra el 15è aniversari

La plataforma Filmin, que compta amb el suport d'Europa Creativa MEDIA des de 2008, celebra el 15è aniversari

Coincidint amb la celebració del 15è aniversari de la plataforma, el 25 d'octubre de 2022, Filmin i l'Agència EFE han organitzat a Madrid el fòrum "15 anys d'streaming a Espanya".

Al fòrum han intervingut figures destacades de la indústria audiovisual, que han debatut sobre el present i el futur de l'streaming, així com del paper dinamitzador de les plataformes de vídeo on demand al cinema. També sobre l'impacte que ha tingut l'streaming a la indústria audiovisual i sobre si han canviat les plataformes de vídeo on demand la manera de mirar i de rodar.

Lucía Recalde (Cap de la Unitat Europa Creativa MEDIA, a la Direcció General de CONNECT Communications Networks, Content and Technology, de la Comissió Europea) ha participat a les coverses del fòrum, tot afirmant que “Filimin és una història d'èxit de la qual estem orgullosíssims". "Des de MEDIA, ja portem 14 anys donant suport aquest projecte que aposta pel contingut europeu de qualitat i que, des del primer moment, va ser un projecte econòmic viable". "A Filmin, sou uns ambaixadors actius de la diversitat cultural europea. I sempre esteu a un pas endavant de la resta". "És un èxit d'àmbit europeu!".  

Entre els participants també figuren María González Veracruz (Secretària d'Estat de Telecomunicacions i Infraestructures Digitals, Ministerio de Asuntos Económicos y Transformación Digital de España), Ángeles González-Sinde (directora i guionista de cinema, Exministra de Cultura d'Espanya), Diego Ávalos (Vicepresident Contingut Original de Netflix a Espanya), Fernando Bovaira (Productor de cinema, MOD Producciones), Cristina Morales (Subdirectora General d'Ordenació dels Serveis de Comunicació Audiovisual a Secretaría de Estado de Telecomunicaciones e Infraestructuras Digitales), Daniel Pérez (Content Manager TV de Vodafone), Jonás Trueba (Director de cinema), Jaime Rosers (Director de cinema), Leticia Dolera (Directora de cinema) i Marisa Fernández Armenteros (Productora de cinema, Buenapinta Media).

Com a moderadors de les taules rodones han participat Jaume Ripoll (Director Editorial i cofundador de Filmin) i José Antonio De Luna (Cofundador i Director de Negoci de Filmin, President de l'Asociación Española de Video On Demand - AEVOD). Finalment, a la cloenda de l'esdeveniment ha intervingut Beatriz Navas (Directora General de l'ICAA - Instituto de la Cinematografía y de las Artes AudiovisualesMinisterio de Cultura y Deporte de España).

I recuperem també aquí l'entrevista que vam tenir ocasió de fer-li a Jaume Ripoll el 2021, amb motiu de la celebració del 30è aniversari del Programa MEDIA

25/10/2022

La plataforma Filmin compta amb el suport d'Europa Creativa MEDIA des de 2008