Inscripcions obertes per al Cartoon Forum 2021

La propera edició de Cartoon Forum, el fòrum de pitching i coproducció per a projectes d'animació destinats a televisió i noves plataformes, se celebrarà a Toulousse (França) del 20 al 23 de setembre de 2021. La data límit per inscriure-hi projectes és el proper 10 de maig.

Durant tres dies, els productors/es interessats/des tindran l'oportunitat de presentar els seus projectes a pitchings davant més de 1.000 representants de canals de televisió, inversors i altres socis potencials d'al voltant de 40 països.

Destaquem que, des de la seva creació el 1990, 833 sèries han trobat finançament en aquesta trobada, tot representant una xifra total de 2,89 bilions d'euros.

A Cartoon Forum s'admeten els projectes europeus d'animació en desenvolupament adreçats principalment a la petita pantalla (sèries o especials). Poden ser desenvolupats igualment per a noves plataformes. La seva durada mínima ha de ser de 26 minuts en total i han de contenir un mínim de 50% d'animació. Consulta la normativa completa per assegurar l'elegibilitat del teu projecte.

Si us plau, tingueu en compte que només les empreses productores independents poden presentar un projecte. Els equips de producció dels projectes seleccionats han d'assumir les tarifes d'inscripció a Cartoon Forum.

Inscripció del teu projecte:

Pas 1: Prepara tots els materials requerit a continuació:

  • Sinopsi: Descripció curta de la història que es publicarà a l'app oficial i a la pàgina web de Cartoon. En anglès i màxim 700 caràcters incloent espais.
  • Arxiu PDF: Presentació òptima del teu projecte incloent aquells elements que millor el descriguin (a fi de convèncer el Comitè de Selecció).

A continuació, presentem alguns suggeriments per al contingut. En anglès. Haurà de ser un arxiu únic, no haurà d'excedir les 25 pàgines ni els 35 MB (*).

Pàgina de sumari amb el títol, productors i coproductors, format, audiència i imatge del representant del projecte.

Concepte del projecte, sinopsi, imatges o stills atractives del projecte, tractament / storylines (explicació detallada de la història), descripció dels personatges, nota d'intenció del productor, descripció de l'estat de desenvolupament, còpia de carta de cessió de drets (si és el cas). NO cal enviar l'storyboard complet.

(*) Si el teu arxiu ocupa més de 10MB, hauràs d'enviar-lo per WeTransfer a: forum@cartoon-media.eu

  • Carta d'interès: Cada projecte ha d'anar acompanyat d'una carta d'interès d'un canal de televisió o d'una plataforma, tot assegurant que donen suport al projecte. Al formulari en línia hauràs de proporcionar: nom de la companyia patrocinadora/inversora, nom de la persona de contacte i PDF amb la carta d'interès. 
  • Imatges: Prepara tres stills del projecte per a l'app, el web i la prensa. Per favor, tingues en compte que no podràs canviar les imatges un cop hagis enviat el projecte. 

- Imatge quadrada (650 x 650 px, 72 DPI, RGB, .jpg, máx. 1 MB). Thumbnail per al web i l'agenda.

- Imatge horitzontal (1920 x 1150 px, 300 DPI, RGB, .jpg, máx. 10 MB) sense text. Per al pop-up del teu projecte al web de CARTOON, per a l'app mòbil de CARTOON i per a la premsa.

- Imatge vertical (1920 x 2560 px, 300 DPI, RGB, .jpg, máx. 10 MB) amb el títol del projecte. Per a l'app mòbil de CARTOON i per a la premsa.

Pas 2: Entra a ‘My Cartoon’ (a la part dreta superior de la pàgina de CARTOON) i fes clic a ‘login’ o a ‘Create an Account’. Això et permetrà tornar quan vulguis al teu formulari d'inscripció. No oblidis el teu login i contrasenya. 

Paso 3: Fes clic a ‘My Projects’ i emplena el formulari. 

Fes clic a ‘Submit a new project’.

Cada pas es guardarà quan facis clic a ‘Next’. No hauràs d'emplenar-lo tot de cop. No actualitzis la pàgina, ja que el formulari es tancaria. 

Emplena tots els camps, puja el teu PDF i imatges. 

Al final del procés rebràs un sumari. 

Quan estigui tot llest, fes clic a ‘Submit’. El botó apareixerà únicament si tots els camps han estat emplenats correctament. Una vegada presentat el projecte, no podràs modificar les teves dades. Revisa que tota la informació sigui correcta abans d'enviar. 

Data límit (projecte): 10 de maig de 2021.

Si el teu projecte d'animació per a televisió és seleccionat, hauràs de proporcionar un tràiler abans del 23 d'agost de 2021. 

Registre com a professional a aquest esdeveniment a partir d'abril de 2021. Més informació aquí.

6/4/2021

Cartoon Forum compta amb el suport d'Europa Creativa MEDIA.