L'Acadèmia del Cinema Català obre inscripcions per participar als XVI Premis Gaudí

L'Acadèmia del Cinema Català obre avui el període d'inscripcions per participar als XVI Premis Gaudí, fins al 28 de setembre a les 14:00h. Els guanyadors i guanyadores es coneixeran la nit del 3 de febrer de 2024, dia en què se celebrarà la cerimònia d'entrega d'enguany.

Entre les novetats d'aquesta XVI edició, destaquen les següents:

  • Les categories d'interpretació, so, efectes visuals, i maquillatge i perruqueria, computaran 1 punt per cada professional català inscrit com a cap de cadascun dels departaments que les integren (disseny de so, so directe i mescla; maquillatge i perruqueria; i efectes físics i digitals)  excepte si es tracta de la mateixa persona realitzant dues especialitats de la mateixa categoria. Els 6 punts necessaris de equip català, han d'estar distribuïts en un mínim de 3 categories.
  • Per poder optar al Premi a Millor música original, serà necessari que la composició original feta expressament per a la pel·lícula, ocupi almenys un 15% del metratge total i sigui, com a mínim, el 51% del total de música del film.  
  • A partir de 15 títols documentals inscrits, s'activarà la Comissió de preselecció que, enguany, escollirà un número de títols equivalent als 2/3 de les inscripcions rebudes. Per tant, quants més documentals s'inscriguin, més passaran a la primera volta de votacions. 
Consulteu AQUÍ les bases completes per a aquesta nova edició.
 
Podran participar-hi aquelles produccions catalanes (llargmetratges de ficció, documentals i d'animació) estrenades a Catalunya entre l'1 de gener de 2023 fins al 31 de desembre de 2023, amb una permanència mínima a sales de 7 dies (no necessàriament consecutius).
 
S'entén per ‘‘pel·lícula catalana” la que compta amb un mínim del 20% de producció local i acredita la participació de talent català almenys amb 6 punts, distribuïts en un mínim de 3 categories, segons estipulen les Bases.

També s'hi poden inscriure les pel·lícules per a televisió produïdes per empreses catalanes i emeses dins l'any natural dels Premis Gaudí 2023, i els curtmetratges que hagin estat qualificats entre l’1 d’octubre de 2021 i el 30 de setembre de 2023

Una comissió de preselecció s'encarregarà d'escollir les 10 pel·lícules europees, estrenades a Catalunya entre el 22 de octubre de 2022 i el 20 d’octubre de 2023, que competiran en la primera ronda de votacions dins la categoria de Millor pel·lícula europea.
 
Els canvis de l’any passat es mantenen

Els XVI Premis Gaudí mantenen les 3 noves categories introduïdes a l’edició passada: Millor guió adaptat (que conviu amb Millor guió original); i dos espais pel reconeixement al nou talent, Millor direcció novella i Millor interpretació revelació. Amb aquestes, els Premis Gaudí sumen un total de 25 categories.

A més, per segon any consecutiu, les finalistes a Millor pel·lícula documental i Millor pel·lícula d’animació, també opten al Premi Especial del Públic, juntament amb les produccions nominades a Millor pel·lícula i Millor pel·lícula en llengua no catalana.

Més informació i inscripcions

En cas que vulgueu presentar alguna producció, us recomanem no deixar la gestió per a l'últim moment per tal de poder resoldre qualsevol dubte o incidència que pugui sorgir durant el procés.

Per a qualsevol dubte, podeu posar-vos en contacte escrivint un correu a academia@academiadelcinema.cat o trucant al 932 682 776.
11/7/2023

Les produccions es podran inscriure telemàticament mitjançant el formulari habilitat fins al dijous 28 de setembre a les 14 hores.

Consulta'n les Bases.