Obertes les inscripcions de MIDPOINT Feature Launch 2021

MIDPOINT Feature Launch és un dels principals programes de suport, formació i networking per a guionistes, directors/es o productors/es emergents, així com per a aspirants a consultors de guió procedents principalment d'Europa Central, d'Europa de l'Est i de l'àrea de la Mediterrània (*).

(*) Podeu consultar els països elegibles en aquest enllaç. Malgrat que l'Estat espanyol no figura al llistat, aquest programa pot resultar del vostre interès en cas de coproducció amb algun dels territoris que sí que hi figuren.

A Midpoint Feature Launch, un total de nou projectes de llargmetratge de cinema són seleccionats per a una formació intensiva de quatre mòduls que permet treballar de prop el guió i el desenvolupament del projecte. Aquest programa proporciona, a més, oportunitats de finançament i de coproducció així com noves estratègies de màrqueting.

Aquesta iniciativa de formació inclou tres tallers residencials i una mostra de projectes que tindrà lloc en el marc del Karlovy Vary International Film Festival, amb el lliurament del KVIFF & Midpoint Development Award (valorat en 10.000 euros per al millor projecte).

Els productors i les productores estan convidats a participar als mòduls de seguiment organitzats en el marc del When East Meets West Co-Production Forum.

El procés de desenvolupament que experimenten els projectes seleccionats al Midpoint Feature Launch és emprat com a plataforma per formar tres aspirants a consultors de guió assistents al programa que aprenen els principis de la consultoria de guió per tal de millorar les seves futures carreres.

Dates dels tallers:

  • Taller 1: Gener de 2021 a Trieste (Itàlia).
  • Taller 2: Abril de 2021 a Trnava (Eslovàquia).
  • Taller 3 i mostra de projectes Works in Development - Feature Launch: Juliol de 2021 a Praga i Karlovy Vary (República Txeca).
  • Feature Launch Spotlight: Gener de 2022 a Trieste (Itàlia).

Criteris de el programa:

  • Projectes: Primers o segons llargmetratges del director (equips de guionista, director i productor) procedents d'Europa Central, d'Europa de l'Est i de l'àrea de la Mediterrània.
  • Aspirants a consultor de guió: Consultors de guió júnior, guionistes, muntadors, productors creatius i altres professionals de cinema amb certa experiència en edició d'històries i amb l'ambició de convertir-se en consultors de guió.

Data límit: 9 de setembre de 2020.

Més informació i formulari de sol·licitud.

Nota: El pla del programa i la forma d'organització depenen inevitablement del desenvolupament de la pandèmia de Coronavirus.

22/7/2020

MIDPOINT Institute compta amb el suport d'Europa Creativa MEDIA.

La data límit per inscriure's a MIDPOINT Feature Launch 2021 és el 9 de setembre de 2020.