Obertes les inscripcions per a l'#EuropeCalls - Jornada "Recerca, Innovació, Tecnologia i Cultura"

L’Oficina Europa Creativa Desk – MEDIA Catalunya, juntament amb l’Agència de Gestió i d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR), l’Oficina de Projectes Internacionals de recerca (OPIR) i la CORE de Patrimoni Cultural de la Universitat Autònoma de Barcelona, organitzen una jornada, adreçada als operadors culturals i entitats de recerca i innovació, centrada  en el Programa de Finançament de la Recerca i la Innovació de la Unió Europea, Horitzó 2020.  La data límit per a inscriure a la jornada és el 5 de novembre de 2015.

L'objectiu d'aquesta jornada, que tindrà lloc el divendres 6 de novembre, de 9:15h a 14:30h, a la Sala Europa de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona, en el marc de les sessions #EuropeCalls, és donar a conèixer les oportunitats de finançament per al període 2016-2017 de la recerca i la innovació en l’àmbit de la cultura que ofereix Horitzó 2020, i afavorir el networking entre els operadors culturals i les entitats de l'àmbit de l'R+D+I, de manera que pugui derivar en futurs partenariats i col·laboracions en aquest i altres programes comunitaris i en altres iniciatives.

La jornada comptarà amb la participació d’un representant de la DG Connect de la Comissió Europea, de la representant estatal del Ministeri d’Economia i Coneixement del Repte Social 6 “Europa en un món canviant: societats inclusives, innovadores i reflexives” d’Horitzó 2020 i del coordinador de la CORE de Patrimoni Cultural de la UAB. La sessió constarà d’un primer bloc de presentacions, orientat al coneixement de les diferents oportunitats de finançament, i d’un segon bloc, dedicat al networking entre els assistents i on experts en R+D+I també respondran consultes. 

PROGRAMA

09:15h-09.30h

Registre d’inscrits    

09:30h-09.45h

Benvinguda institucional

BLOC 1

09:45h-10.45h

Horitzó 2020 i Convocatòries de Cultura del Repte Social 6

Rocío Castrillo

Representant i Punt Nacional de Contacte del Repte 6

Oficina Europea del MINECO-FECYT

10:45h-

11.45h

Convocatòries Cultura i TIC – Videoconferència

Philippe Gelin

Officer de la Unitat de Creativitat

DG Connect, Comissió Europea

11:45h-

12:15h

CORE en Patrimoni Cultural de la UAB

Oriol Vicente Campos

Coordinador de la xarxa CORE

12.15h-12.45h

Pausa

BLOC 2

12.45h-

14.30h

Networking destinat a posar en contacte totes aquelles entitats que estiguin interessades en participar en les convocatòries actuals d’Horizon 2020, per tal que interactuïn i puguin derivar-ne futures col·laboracions. L’espai es dividirà en tres networking corners, segons les temàtiques de les convocatòries obertes actualment. Cada corner estarà dinamitzat per un expert en R+D+I, que respondrà també consultes.

  • Networking corner 1 “Identitat Europea” (topics relacionats amb la història, la identitat europea i l’educació cultural).
  • Networking corner 2 “Patrimoni Cultural i les TIC” (topics relacionats amb l’aplicació de les tecnologies de la informació i comunicació a l’àmbit del patrimoni cultural i els museus).
  • Networking corner 3 “Innovació i espai públic” (topics relacionats amb la innovació i processos participatius en cultura, l’ús dels espais públics i les transformacions de les administracions públiques). 

 

 

Jornada organitzada per:

        

 

       

 

   

13/10/2015

La jornada tindrà lloc divendres 6 de novembre, de 9:15h a 14:30h, a la Sala Europa de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona (Passeig de Gràcia, 90. Bcn).

Podeu fer les inscripcions fins el 5 de novembre a través del següent enllaç.