Presenta el teu projecte documental al Sunny Side of The Doc 2023

El mercat internacional Sunny Side of the Doc 2023, que es durà a terme a La Rochelle (França) del 19 al 22 de juny de 2023, té oberta la convocatòria de projectes. La data límit per presentar-hi els vostres projectes de documental és el proper 6 d'abril

Com a mercat internacional, Sunny Side of the Doc està dedicat a ajudar al finançament internacional de projectes de documentals, així com a la circulació d'obres d'aquest gènere ja finalitzades. Cada juny, durant quatre dies, aquesta trobada reuneix més de 2.200 participants (responsables clau en la presa de decisions de la indústria, productors, cineastes, agents de vendes internacionals, representants de fundacions i altres finançadors) de més de 60 països.

En concret, amb més de 300 professionals d'alt rang de la indústria participant a Sunny Side of the Doc, les seves sessions de pitching són úniques.

Beneficis clau:

 • Accés de diversos professionals qualificats.
 • Tutoria d'experts de la indústria.
 • Tancament d'acords de finançament.
 • Cerca de possibles socis potencials.
 • Reunions amb altres possibles companys sobre coproduccions.

La sessió de pitching es durà a terme de manera presencial i també en línia per donar cabuda als participants que no puguin viatjar a França.

Què busquen?

Sunny Side of the Doc oferirà set sessions de pitching, incloent les seves cinc categories especifiques de factual. Cada cop hi ha més documentals que barregen diferents gèneres, i no tothom es posa d'acord sobre a quin subgènere pertanyen. Si tens dubtes sobre a quina categoria presentar el teu projecte, posa't en contacte amb l'organització.

Categories per a les sessions de pitching:

 • Ciència: tota mena de projectes científics, des de la ciència 'dura' a la divulgació científica.
 • Història.
 • Art i cultura.
 • Naturalesa i conservació: història natural, medi ambient i històries relacionades amb el clima.
 • Canvi climàtic: actualitat, investigació, temes socials i interès humà.

Focus de l'any:

Sunny Side of the Doc 2023 se centrarà en els espectadors. Qui veu què, on i per què? El documental gaudeix actualment d'una edat d'or. No hi ha dubte que els streamers han popularitzat el gènere i han impulsat noves formes de narració. Alhora, amb la profusió de continguts i les opcions d'entreteniment, l'audiència està cada cop més fragmentada.

Què cal per adreçar-se a un públic i arribar, en particular, a un públic més jove i divers? Des de l'organització de l'esdeveniment volen proporcionar a la indústria dos elements clau per adaptar-se a l'entorn tan canviant on vivim: la inclusió de nous talents que brindi la seva fresca perspectiva i atraure el públic més enllà de la vida en pantalla dels documentals.

Amb aquest objectiu, Sunny Side of the Doc celebrarà aquest any dues sessions específiques de pitching:

 • Noves veus: Busquen cineastes/creadors de continguts novells que tinguin projectes amb potencial internacional. Sunny Side of the Doc dona la benvinguda a cineastes emergents, nous temes, històries inspiradores i joies ocultes, etc.
 • Campanyes d'impacte (*): el documental és una eina poderosa per al canvi. És el tema de la teva pel·lícula de caràcter social, polític, mediambiental o ofereix una nova visió que vulguis compartir per sensibilitzar i provocar un canvi social? Aquesta nova sessió de pitching cerca aquest tipus d'activisme. El teu projecte cinematogràfic està en fase de desenvolupament, producció o fins i tot acabat i desenvolupa una campanya d'impacte. Com finançar-la, amb qui i per a quin resultat?

(*) La sessió de pitching de campanyes d'impacte seleccionarà sis projectes de campanyes d'impacte que es presentaran davant d'una audiència d'especialistes en impacte i finançadors. Aquesta sessió s'ha creat específicament per desenvolupar i finançar campanyes d'impacte i no pas la producció de les pel·lícules. El pressupost sol·licitat i el pla de finançament provisional s'han de referir únicament a la campanya dimpacte.

Tots els formats són benvinguts ales set sessions de pitching.

Projectes seleccionables:

 • Poden presentar-se tots els talents, confirmats o no: cineastes, productors i guionistes.
 • Els projectes han de ser en fase avançada de desenvolupament. No s'encoratja a la participació d'aquells projectes la fotografia principal dels quals hagi finalitzat o que estiguin en fase de postproducció.
 • Els projectes han de comptar amb el compromís financer d'almenys un soci extern (canal de televisió, plataforma, agent de vendes internacionals, fons de suport, fundació, crowdfunding, etc.). Cal una prova de la participació confirmada de tots els socis (LOC).
 • S'accepten propostes de tots els països.

Avaluació dels projectes:

Els projectes seran avaluats i seleccionats per un jurat de professionals del sector en funció dels criteris següents:

 • Força i originalitat de la història i de la narració.
 • Rellevància internacional i potencial de coproducció internacional.
 • Viabilitat financera.
 • Sense ser un requisit previ, es tindran en compte altres elements, com ara plans per a una estratègia d'impacte o una certificació verda/de sostenibilitat.

Data límit: 6 d'abril de 2023 (***)

(***) La convocatòria obrirà de manera oficial el 16 de març de 2023.

Tota la sol·licitud es realitzarà a través d'un formulari de sol·licitud des de la web i es completarà en anglès.

Més informació.

2/3/2023

Sunny Side of the Doc compta amb el suport d'Europa Creativa MEDIA.