Publicat l'informe 'Dones a la ficció europea de TV/SVOD' de l'Observatori Europeu de l'Audiovisual

L'Observatori Europeu de l'Audiovisual ha publicat un nou informe sobre la desigualtat de gènere en la producció europea de ficció televisiva

Sota el títol 'Female audiovisual professionals in European TV fiction production – 2021 figures ' ('Dones professionals de l'audiovisual en la producció de ficció televisiva europea: xifres de 2021'), l'informe analitza la composició de les posicions clau en més de 50.000 pel·lícules de ficció i episodis de sèries de TV/SVOD produïdes entre el 2015 i el 2021: directores, guionistes, productoers, directores de fotografia, compositores i papers principals.

La proporció de dones professionals en la producció de ficció televisiva europea oscil·la entre menys d'un 10% (compositores, directores de fotografia) a més del 40% (productores, papers principals). El 2021, el 37% dels capítols de ficció televisiva van ser escrits per dones guionistes, però només el 22% dirigits per dones directores.

La baixa proporció de dones en aquests papers clau és el resultat d'una multiplicació de factors: normalment, per als directors, la baixa proporció de dones prové de menys directores actives en la producció de televisió, que treballen amb menys freqüència que els seus homòlegs masculins i són més sovint que home en un equip de directors que ser l'únic creador de l'obra. A més, els equips són més sovint dirigits per homes.

Us podeu descarregar l'informe des de l'enllaç següent

Més informació