Nova línia de finançament de 150 milions d’euros per a pimes espanyoles dels sectors cultural i creatiu

Aquest matí s’ha signat el conveni en què s’acorda aquesta línia, la primera a Europa, amb la garantía del Programa Europa Creativa de la Unió Europea, i gestionada pel Fons Europeu d’Inversions (FEI). 

Les pimes de l’Estat espanyol dels sectors culturals i creatius ja poden accedir a aquest nou finançament dissenyat específicament per a elles i que es canalitza mitjançant la Compañía Española de Reafianzamiento (CERSA) i de les Sociedades de Garantía Recíproca (SGR).

L’acord, signat per CERSA i el FEI, ha estat signat aquest matí a la Biblioteca Nacional d’Espanya, i mobilitzarà finançament per import de més de 150 milions d’euros a favor de les petites i mitjanes empreses espanyoles dels sectors culturals i creatius. Aquesta línia de finançament serà canalitzada per les 19 Societats de Garantia Recíproca, mitjançant les seves 60 oficies a tot l’Estat espanyol.

Subscrita per el període 2017-2018, aquesta línia és la primera que se signa a Europa dins del programa de garanties d’Europa Creativa. La Unió Europea, a través del FEI, cobreix el 70% del risc del finançament concedit a les pimes dels sectors culturals i creatius per a facilitar el seu accés al crèdit. La línia respon a les necessitats específiques de finançament de les empreses culturals i creatives, que per tal de desenvolupar fundamentalment actius de caràcter intangible, com ara la propietat intel·lectual, es troben amb major dificultats per a oferir garanties suficients a les entitats de crèdit.

Per a més informació sobre aquest acord, consulteu Ministeri d’Educació, Cultura i Esports i DG Connect.

Més informació sobre l’Instrument de Garantia Financera.

23/1/2017

En aquest acte de signatura de l’acord han intervingut, a més del secretari de l’Estat de Cultura, Fernando Benzo; Mario Buisán, president de CERSA; Maria Leander, secretaria general del FEI; Begoña Cristeto, secretaria general de Indústria i la Petita i Mitjana Empresa; i Giuseppe Abbamonte, director de Media Policy de la Direcció General de Connect de la Unió Europea.