El Festival Internacional de Cinema de Gijón 2022 obre el període d'inscripció de pel·lícules

La 60a edició del Festival Internacional de Cine de Gijón, que compta amb el suport d'Europa Creativa MEDIA i que se celebrarà de l'11 al 19 de novembre de 2022, ha obert el període d'inscripció de pel·lícules

Els diversos terminis de presentació són:

 • Llargmetratges (més de 45 minuts) per a la secció Enfants Terribles.
  Data límit: 26 d'agost de 2022.
 • Llargmetratges (més de 45 minuts) per a la resta de seccions competitives i no competitives
  Data límit: 10 de setembre de 2022.
 • Curtmetratges (menys de 30 minuts).
  Data límit: 10 de setembre en termini ordinari de 2022.
  Data límit: 17 de setembre en termini ampliat de 2022.

Les seccions principals per a aquests edició del festival són:

A. Selecció Oficial:

La Selecció Oficial del Festival Internacional de Cinema de Gijón engloba en les seves quatre categories principals obres de ficció, de no ficció i/o d'animació en una aposta per la qualitat i l'audàcia del cinema contemporani fora de norma, amb un èmfasi especial en el cinema europeu i iberoamericà. Es prioritzarà el descobriment de joves talents, les pel·lícules dels quals conviuran amb els últims treballs dels cineastes consagrats més en forma del present.

 • Competició Retueyos:

Competició oficial internacional integrada per primers, segons o tercers llargmetratges (co)dirigits per cineastes emergents. Podran concursar pel·lícules de no menys de 45 minuts de durada, produïdes després de l'1 de gener de 2021.

 • Competició Albar:

Competició oficial internacional composta per obres (co)dirigides per cineastes que comptin amb més de tres llargmetratges estrenats en festivals i/o en sales comercials. Podran concursar pel·lícules de no menys de 45 minuts de durada, produïdes després de l'1 de gener de 2021.

 • Competició Tierres En Trance:

Competició oficial integrada per obres (co)produïdes per països de l'àmbit iberoamericà (inclusivament Espanya i Portugal). Podran concursar pel·lícules de no menys de 45 minuts de durada, produïdes després de l'1 de gener de 2021.

 • Competició Curtmetratges:

Competició oficial internacional constituïda per curtmetratges de no més de 30 minuts de durada, produïts després de l'1 de gener de 2021.

B. Enfants Terribles:

Secció competitiva destinada de manera específica al públic infantil i juvenil del festival. Podran concursar obres audiovisuals produïdes després de l'1 de gener del 2021.

C. Esbilla:

Selecció de pel·lícules com a mostra, integrada per obres del panorama internacional que destaquen per la seva qualitat i/o audàcia, a les quals se sumen títols d'estrena d'especial valor formal o temàtic.

D. FICX | Laboral Cinemateca:

Secció coproduïda per Laboral Cinemateca, conformada per una selecció audiovisual clàssica i/o contemporània acompanyada de presentacions i trobades especials i/o música en directe. Aquesta secció es podrà celebrar durant les dates del festival o com a part de la programació anual de FICXPlus i de Laboral Cinemateca.

E. Asturies Curtiumetraxes:

Àmplia selecció de curtmetratges realitzats a Astúries i/o per productors o realitzadors asturians, produïts després de l'1 de gener de 2021. Les bases i la fitxa d'inscripció específiques d'aquesta secció es podran consultar aquí.

F. Focus, retrospectives, cicles i passis especials:

El Festival Internacional de Cinema de Gijón enriqueix el seu programa amb la presentació d'una sèrie de focus i retrospectives concebuts per descobrir/reivindicar l'obra de cineastes del panorama nacional i internacional. Així mateix, el festival inclou en el seu plantejament la presentació de cicles definits per una línia temàtica o per un criteri geogràfic, la selecció del qual -igual que la dels focus i retrospectives- podrà realitzar-se a través de comissariat i/o en col·laboració amb altres festivals i institucions. Per part seva, els passis especials mostraran obres d'interès singular i/o acompanyades de presentacions especials.

La convocatòria per a cineastes asturians s'obrirà properament.

Inscripcions: Totes les inscripcions es realitzaran a través de la plataforma Festhome.

Consulta les bases completes.

22/6/2022

El Festival Internacional de Cine de Gijón compta amb el suport d'Europa Creativa MEDIA.