El film amb suport MEDIA 'Rimini', guardonat al Festival Internacional de Cinema de Gijón 2022

La 60a edició del Festival Internacional de Cinema de Gijón, que compta amb el suport d'Europa Creativa MEDIA als festivals de cinema, va finalitzar el passat 19 de novembre de 2022.

Entre els films guardonats en aquesta 60a edició del Festival, en figura un amb suport d'Europa Creativa MEDIA. Es tracta de

  • Rimini, d'Ulrich Seid (Alemany, França i Àustria), que competia a la Secció Oficial - Competició Albar, i que va ser guardonat amb el Premi al Millor Llargmetratge de la Secció Oficial Competició Albar. El film compta amb suport MEDIA a la distribució (Films on the move).

El film va competir també a la darrera edició de la Berlinale i es podrà veure a les Sessions Especials de L'Alternativa el proper dijous 24 de novembre a les 20.30h.  

Sinopsi

Richie Bravo (Michael Thomas), una estrella de la cançó lleugera en hores baixes, assisteix al funeral de la seva mare. El seu pare està ingressat en una residència per a gent gran. Després de la cerimònia, ell i el seu germà Ewald (protagonista de Sparta, el film que completa aquest díptic de Siedl) segueixen amb la seva vida. En Richi malviu a Rimini, cantant en hotels per a turistes austríacs i alemanys fora de temporada i fent de gigoló atrotinat per al seu públic femení. Però el passat sempre és a l'aguait.

Amb la seva habitual mirada distant i crítica, Ulrich Seidl torna a captar amb molt d’encert la misèria moral i els aspectes més sòrdids de la nostra societat.

La 60a edició del Festival de Gijón va programar diversos títols amb suport d'Europa Creativa MEDIA.

Consulteu el palmarès complet del festival des de l'enllaç següent