El film MEDIA 'Alcarràs', de Carla Simon, entre les 5 pel·lícules nominades al European University Film Award (EUFA)

La European Film Academy i el Filmfest Hamburg han anunciat les cinc pel·lícules nominades al European University Film Award (EUFA) d'enguany. Entre els films nominats figura Alcarràs, de Carla Simón, que compta amb el suport d'Europa Creativa MEDIA al Desenvolupament (Slate Funding)

Alcarràs, que ja va guanyar l'Ós d'Or a la millor pel·lícula a la 72a edició de la Berlinale i és la representant espanyola als Oscars a la categoria de millor pel·lícula internacional, també ha estat està preseleccionada per als European Film Awards, els premis de l'Acadèmia del Cinema Europeu (European Film Academy).

Les cinc pel·lícules nominades al European University Film Award (EUFA) d'enguany són: 

  • Alcarràs, de Carla Simón (Espanya, Itàlia)
  • Close, de Lukas Dhont (Bèlgica, França, Països Baixos)
  • Eo, de Jerzy Skolimowski (Polònia, Itàlia)
  • The Eclipse, de Nataša Urban (Noruega)
  • Triangle of Sadness, de Ruben Östlund (Suècia, Alemanya, França, Regne Unit), guardonada amb la Palma d'Or a la darrera edició del Festival de Cannes i que compta amb el suport d'Europa Creativa MEDIA a la Distribució.

Presentat el 2016, el premi l'entreguen estudiants universitaris d'arreu d'Europa, a partir de les seleccions de llargmetratges i documentals dels Premis del Cinema Europeu 2022.

Les pel·lícules nominades es veuran i es discutiran a 26 universitats de 26 països i cada institució seleccionarà la seva pel·lícula preferida. A principis de desembre, un representant dels estudiants de cada universitat assistirà a una reunió de deliberació de tres dies a Hamburg per decidir el guanyador general. El guanyador es donarà a conèixer el 7 de desembre, poc abans de la cerimònia de lliurament dels Premis del Cinema Europeu d'enguany, el 10 de desembre.

L'objectiu d'aquesta iniciativa de l'European Film Academy i Filmfest Hamburg és implicar un públic més jove, difondre la idea europea i traslladar l'esperit del cinema europeu a un públic d'estudiants universitaris. També donarà suport a la difusió cinematogràfica, l'educació cinematogràfica i la cultura del debat.

Més informació

6/10/2022

European University Film Award (EUFA) és una iniciativa de la European Film Academy i compta amb el suport d'Europa Creativa MEDIA