El Parlament Europeu anuncia les pel·lícules nominades al Lux Audience Award 2024

El passat 1 de setembre de 2023, en el marc del Festival Internacional de Cinema de Venècia, es van anunciar les cinc pel·lícules nominades al LUX Audience Award 2024 del Parlament Europeu.

Aquest premi compta amb el suport i la col·laboració de la European Film AcademyEuropa Creativa MEDIA i Europa Cinemas.

Enguany, entre els cinc films candidats figura la cinta de producció catalana 20.000 Especies de Abejas, d'Estibaliz Urresola Solaguren, que compta amb el suport d'Europa Creativa MEDIA a la distribució, per estrenar-la fora del nostre país.

Les altres 4 pel·lícules nominades també compten amb el suport de MEDIA a la distribució: Fallen Leaves, d'Aki Kaurismäki (Finlàndia i Alemanya), el documental On the Adamant, de Nicolas Philibert (França i Japó) i el també documental Smoke Sauna Sisterhood, d'Anna Hints (Estònia); i el llargmetratge de ficció alemany The Teachers' Lounge, d'Ilker Çatak.

Ja podeu donar la vostra opinió i decidir quina serà la vencedora d'aquest premi, que a la seva edició del 2023 ha guanyat Close, de Lukas Dhont, que també compta amb el suport d'Europa Creativa MEDIA.

Teniu la possibilitat de qualificar els films fins al març del 2024 i no perdre així l'oportunitat de guanyar una varietat de premis incloent un viatge al Parlament Europeu per assistir a la cerimònia de lliurament d'aquests guardons, que peremtrà conèixer els directors i els equips de rodatge dels llargmetratges nominats.

Voteu a la plataforma des d'aquest enllaç.

4/9/2023

Més informació

Podeu votar a la plataforma fins al març de 2024.