European Short Pitch 2023-2024 obre la convocatòria per a curtmetratges

European Short Pitch té oberta la convocatòria per a professionals individuals o equips creatius desenvolupant projectes internacionals de curtmetratge fins al proper 27 de juliol. Aquesta iniciativa s'adreça a guionistes, directors/es i productors/es.

Els i les guionistes-directors/es desenvolupant un projecte de curtmetratge pel seu compte són benvinguts a participar a European Short Pitch, si bé és molt recomanable comptar ja amb una productora nacional interessada o adherida al projecte, especialment al moment del fòrum de coproducció que inclou aquest programa.

 • Adreçat a autors/es i talents emergents.
 • La nacionalitat o el país de residència de l'autor ha de ser un dels estats membres del Consell d'Europa.
 • Els sol·licitants han de confirmar la disponibilitat per a totes les sessions.
 • L'idioma de treball de l'European Short Pitch és l'anglès. Per aquesta raó, és essencial tenir-ne un bon coneixement per poder participar-hi.

Programa:

 • Taller de desenvolupament: Online del 30 d'octubre al 3 de novembre del 2023. Dates pendents de confirmació.

Durant cinc dies, els participants treballen intensament als seus projectes amb un tutor de guió que supervisa el procés. S'alternen les sessions plenàries, grupals i individuals. Una conversa inspiradora sobre adreça i guió completa el programa. L'objectiu de la primera sessió és millorar la qualitat del guió, particularment en un entorn internacional, i preparar els participants per presentar els seus projectes.

 • Sessions intermèdies: Online de novembre de 2023 a gener de 2024. Dates pendents de confirmació.

Entre les dues sessions principals, els dotze participants seleccionats/des rebran comentaris dels seus tutors de guió en una sessió en línia individual. També rebran coaching en producció per part d'un productor europeu experimentat en matèria de coproduccions europees. A més, també es beneficiaran de formació en pitching. Un tutor especialitzat impartirà una conferència sobre pitchings i coneixerà els participants individualment. Finalment, hi haurà sessions grupals i individuals amb distribuïdors/agents de vendes internacionals, en què els guionistes/directors dels projectes de llargmetratge i els seus productors adjunts seran presentats amb rellevants casos d'estudi rebent també comentaris sobre els seus propis projectes.

 • Fòrum de coproducció: Presencial i online al febrer de 2024. Dates pendents de confirmació durant el Festival Travelling, Rennes, França.

L'objectiu és crear una plataforma per promocionar els projectes seleccionats. Altres productors, finançadors i professionals clau en la presa de decisions són convidats a tenir reunions amb els participants per tal d'establir futures col·laboracions.

El fòrum de coproducció inclou pitchings i Q&A (preguntes i respostes), reunions one-to-one, casos d'estudi, panells, projeccions de curtmetratges d'European Short Pitch i una cerimònia de premis en què els millors projectes són premiats per un jurat internacional rebent diners i premis per part dels partners de European Short Pitch.

Quota de participació: 650 euros (una persona per projecte).

Cobreix la matrícula, l'allotjament i les dietes en cas de sessió presencial. La tarifa no cobreix les despeses de viatge, que aniran a càrrec dels participants.

European Short Pitch accepta un màxim de tres persones per projecte. Els participants addicionals han de cobrir les despeses pròpies: allotjament, manutenció i viatges.

Material sol·licitat:

Si us plau, envieu els següents materials, tots en anglès i en l'ordre indicat de la llista d'a continuació, en un únic arxiu PDF (mida màxima 25MB) anomenat amb el títol del projecte (p.ex. PROJECTE_TÍTOL) a info@europeanshortpitch.org

 • Formulari de sol·licitud emplenat, que conté la informació general del projecte. Descarrega el formulari de sol·licitud.
 • Sinopsi del projecte (màxim una pàgina).
 • Nota d'intenció de l'autor (màxim una pàgina).
 • Enllaços a obres prèvies audiovisuals (màxim dos) i/oa teasers/materials visuals relatius al projecte presentat. Només s'accepten enllaços per a visionat en línia. No envieu fitxers per baixar.
 • Motivacions i objectius per formar part d'European Short Pitch (màxim una pàgina).
 • Nota del productor (si escau, màxim una pàgina).
 • CV dels membres de l'equip (guionista, director, productor/companyia de producció, si escau).
 • Guió en anglès (no hi ha límit de nombre de paraules).

Materials addicionals:

P.ex. pressupost estimat, pla de finançament, etc.

Els guions han de ser completament originals. No es permet el préstec, de cap manera, de cap obra preexistent protegida per drets d'autor o qualsevol altra protecció legal, ni la violació dels drets de tercers.

Procés de selecció:

El procés de selecció es durà a terme en dues fases. En primer lloc, un comitè de lectura compost per guionistes, productors i participants d'edicions anteriors d'European Short Pitch, etc. avaluarà totes les sol·licituds i en farà una preselecció. A continuació, els projectes preseleccionats seran revisats pel comitè de selecció compost per l'equip d'European Short Pitch. Els participants seran informats per correu electrònic de la selecció/no selecció a principis d'octubre de 2023.

5/7/2023

European Short Pitch compta amb el suport d'Europa Creativa MEDIA.