Juliette Binoche rebrà el Premi Goya Internacional 2023

L'actriu francesa Juliette Binoche rebrà el Goya Internacional 2023 a la 37a edició dels Premis Goya, atorgats per l'Academia de las Artes y las Ciencias Cinematográficas de España, la gala dels quals es durà a terme a Sevilla el proper 11 de febrer de 2023

Referent indiscutible del cinema europeu i protagonista de produccions internacionals durant quatre dècades, Juliette Binoche, distingida amb l'Oscar, el Cèsar i el Bafta, els premis d'interpretació als festivals de Cannes, Berlín i Venècia, i el Premi Donostia del Festival de San Sebastián, rebrà el Goya Internacional el proper 11 de febrer a l'Auditori Andalusia de Sevilla.

Mala sangre, La insoportable levedad del ser, Los amantes del Pont-Neuf, Herida, Tres colores: Azul, El paciente inglés, Código desconocido, Chocolat, Caché, El vuelo del globo rojo, Copia certificada, Cosmópolis, Camille Claudel 1915, La verdad, Fuego, En un muelle de Normandía… És llarga la llista de pel·lícules que ha interpretat Juliette Binoche. Reconeguda com una de les millors actrius del cinema contemporani, ha treballat des dels seus inicis amb grans directors i directores, entre les quals figura Isabel Coixet, amb qui va protagonitzar Nadie quiere la noche, guanyadora de quatre Premis Goya.

Entre l’extensa filmografia de Juliette Binoche figuren una trentena de títols desenvolupats o distribuïts amb suport d'Europa Creativa MEDIA.

En el segon any d'existència, aquest premi instituït per reconèixer personalitats que contribueixen al cinema com a art que uneix cultures i espectadors i espectadores de tot el món, ha recaigut en l'actriu francesa «per la seva extraordinària trajectòria que la situa com un dels noms més admirats i reconeguts del cinema europeu i internacional i la seva aposta per autors arriscats, plasmada en un bon nombre d'interpretacions inoblidables». Després de Cate Blanchett, figura del cinema nord-americà, l'Acadèmia de cinema reconeix una actriu europea, de dimensió mundial.

Més informació

Recupereu aquí l'entrevista que vam tenir ocasió de fer-li a Juliette Binoche, en el marc de la 70a edició del Festival de San Sebastián, que li va atorgar el Premi Donostia, el màxim guardó honorífic del certmamen.