La CE presenta els 5 curts guanyadors de la campanya #EUandME al Pavelló Mies van der Rohe

La Comissió Europea estrenarà el proper dilluns 9 de setembre al Pavelló Mies van der Rohe els cinc curtmetratges guanyadors de la campanya #EuandME, que té l’objectiu de transmetre els valors i beneficis de la UE al públic més jove.

Els curts, que es podran veure en versió original i subtitulats en català, són obra de joves directors de diferents països Europeus que van guanyar el concurs de cinema organitzat per la Comissió Europea.  La periodista Bibiana Ballbè, presentarà l’acte i conversarà amb un dels directors, Javier Olías. L’acte s’inscriu dins del cicle de cinema Pantalla Pavelló que organitza la Fundació Mies van der Rohe.

Els cinc curtmetratges guardonats, de cinc joves directors que narren cinc històries europees, són els següents:

  • Conspiracy, de Magdalena Załęcka (29 anys, Polònia): un jove explica a la seva família que se'n vol anar a viatjar per Europa. Aterrits amb la idea dissenyen tot de teories conspiratòries perquè s'ho repensi.
  • The dream cut, de Vlad Muko (27 anys, Estònia): un jove torna a casa el seu pare, que somia en obrir una barberia i l'ajuda a fer el seu somni realitat.
  • Hidden values, de Galambos Levente (21 anys, Hongria): un pare solter sent que té una relació distant amb la seva filla però durant un viatge amb cotxe se n'adona que les relacions trencades, així com les joguines, es poden reparar.
  • The sound of mine, de Jaime Olías (29 anys, Espanya): un noi autista duu sempre auriculars per aïllar-se dels sons exteriors. Un dia descobreix que l'únic so que tolera és el del mar i ho converteix en un avantatge.
  • The new world simphony, d'Eugen Dediu (22 anys, Romania): com s'ho fan un grup de músics d'arreu del món per assajar junts una obra?

Una aposta per la creativitat

L’any 2018 la Comissió Europa va estrenar els cinc primers films de ficció de la campanya #EUandME amb l’objectiu d’explicar la UE a través de la ficció. Aleshores, cinc directors europeus amb trajectòria professional van proposar cinc històries que funcionen soles però on darrera hi podem entreveure el paper de la UE. Després d’aquella experiència reeixida, la Comissió va llançar un concurs per a joves directors de cinema i els va demanar que fessin propostes per rodar un curtmetratge en una de les següents categories: mobilitat, drets, mercat únic digital, sostenibilitat, i capacitats i oportunitats de negoci. Cinc àmbits que són importants per als joves i en els quals la UE hi juga un paper clau.

Més informació

6/9/2019

L'estrena dels cinc curtmetratges #EUandME tindrà lloc dilluns 9 de setembre a les 21h al Pavelló Mies van der Rohe (Avinguda Francesc Ferrer i Guàrdia, 7. Barcelona).

Notícia relacionada: Participa al concurs #EUandME per a joves directors de cinema