L'artista catalana Queralt Lahoz, entre les guardonades dels premis Music Moves Europe Awards 2023

​L'artista catalana Queralt Lahoz ha aconseguit un dels premis de la Unió Europea Music Moves Europe Awards 2023 (MME Awards), que distingeixen els artistes emergents que representen el so europeu de l'actualitat. A més, i conjuntament amb els altres nominats l'artista va poder assistir a una jornada de formació empresarial amb els millors professionals de la indústria musical.

Els premis s'han entregat en el marc de l’ESNS (Eurosonic Noorderslag), un dels festivals internacionals de música més importants del sector, que celebra la seva 37a edició a Groningen, els Països Baixos, del 18 al 21 de gener de 2023. Durant quatre dies, aquesta plataforma dedicada a la promoció i descoberta de les noves promeses musicals en àmbit europeu, reuneix en un mateix espai, professionals de la indústria musical d'arreu del món. 

El Gran Premi del Jurat es va concedir al cantant italià Sans Souci. La resta de guanyadors dels premis Music Moves Europe 2023 són: Schmyt (Alemanya), July Jones (Eslovènia), Kids Return (França) i Queralt Lahoz (Espanya). A més d’aquests cinc guardons, els fans d'arreu del món han pogut votar en línia el seu artista preferit. Enguany el guanyador del Premi del Públic ha estat Jerry Heil (Ucraïna). Aquest premi, que es vota sobre una llista de 15 candidats, reconeix l’èxit dels artistes que han arribat al públic de fora del seu país i que tenen potencial per traçar una carrera internacional.

El premi europeu de música popular i contemporània està cofinançat pel programa Europa Creativa. Cada guardonat rep 10.000 euros i el guanyador del Gran Premi del Jurat obté, a més, un bo de viatge ecològic per valor de 5.000 euros.  El guanyador del Premi del Públic rep 5.000 euros. A més, tots els candidats poden gaudir d’un programa de formació i tenen l’oportunitat d’actuar al festival ESNS. Aquests premis s’inscriuen en la iniciativa Music Moves Europe, que dona suport a la indústria musical. 

L’any 2019 el grup català Tribade també va ser nominat per aquests prestigiosos premis.

A més, el festival també va programar les actuacions de 3 formacions musicals catalanes: Mainline Magic OrchestraMarina HerlopMarta Knight que juntament amb la Queralt Lahoz han format part dels showcases d’ESNS 2023.

L'artista actuarà aquest diumenge 22 de gener a la XV Gala dels Premis Gaudí de l’Acadèmia del Cinema Català amb Canción del fuego fatuo, de Manuel de Falla, al costat de l’orquestra Franz Schubert Filharmonia dirigida per Tomàs Grau.

 

20/1/2023

Més informació