LIM - Less is More obre la convocatòria de projectes 2024

LIM - Less is More, el programa europeu per al desenvolupament de projectes de llargmetratge de pressupost limitat, ha obert la convocatòria de projectes per als seus tallers 2024. La data límit d'inscripció és el proper 13 d'octubre, a mitjanit. 

El 2024, 16 cineastes seran seleccionats per desenvolupar el seu 1r, 2n o 3r projecte de llargmetratge.

LIM dóna la benvinguda a guionistes i directors/es de (i/o que viuen) a la Unió Europea, països d'Eurimages i països no membres de la UE que participen al Programa Europa Creativa, així com del Regne Unit*, que sol·liciten un projecte de ficció en una fase inicial de desenvolupament.

LIM també està obert a candidats/es procedents del teatre, el documental i les arts visuals.

El programa LIM inclou tres tallers d'una setmana entre març i octubre de 2024, així com un esdeveniment a mida, LIM MEET, per beneficiar-se de les aportacions de professionals del sector vinguts d'arreu d'Europa.

Els i les guionistes / directors/es (que es presentin amb un projecte en una etapa primerenca de desenvolupament) han de presentar, amb la sol·licitud, els següents materials:

  • Sumari: Màxim de 850 caràcters. Espais inclosos (= 10 línies).
  • Breu tractament: Màxim de 15.000 caràcters. Espais inclosos (= 3 pàgines).
  • Nota d'intenció del director/a: Indicant el teu propòsit i quin tipus de pel·lícula tens en ment. Indica per què vols desenvolupar ara aquest projecte. Màxim de 5.000 caràcters. Espais inclosos (= Una pàgina).
  • Motivació LIM: En unes poques línies, escriu com el teu projecte s'adapta als compromisos de LIM: ús de limitacions autoimposades, creació de significat en un món canviant... Màxim de 5.000 caràcters. Espais inclosos (= Una pàgina).
  • Biografia / Experiència: Màxim de 850 caràcters. Espais inclosos (= 10 línies).
  • Filmografia i/o altres obres: Màxim de 10 pel·lícules i enllaços al visionat. Enllaç a un artwork d'una pel·lícula prèvia representativa del vostre o vostra / director/a.
  • Tell me (de quatre a cinc minuts màxim): Vídeo curt en el qual tu mateix/a presentes el teu projecte en un pitch. Aquest vídeo ha de ser en pla càmera web, en una presa i tan simple com sigui possible, sense edició. Has explicar la història que tens en ment i apropar, com sigui possible, les dificultats per les quals travessa el personatge principal. Explica el màxim possible sobre cap a on va la història (inici, nus i desenllaç) i sobre quin és el seu fil conductor i la seva atmosfera. Intenta atrapar amb el teu projecte, encara que estiguis al començament de l'etapa de desenvolupament.

L'idioma de treball de tots els tallers, reunions i esdeveniments LIM és l'anglès; per tant, un bon coneixement d'anglès és imprescindible per participar-hi.

La quota de participació és de 900 euros per als escriptors/directors. Aquest import cobreix la formació del taller, les sessions en línia, l'allotjament i la manutenció durant els tallers. Els participants hauran de pagar les despeses de viatge. Les beques es poden assignar per despeses de viatge a participants de països sense mecanismes de suport. 

* Llista de països acceptats a LIM2024 (nacionalitat o residència): Albània, Algèria, Armènia, Àustria, Azerbaidjan, Bielorússia, Bèlgica, Bòsnia i Hercegovina, Bulgària, Canadà, Croàcia, Xipre, República Txeca, Dinamarca, Egipte, Estònia, Illes Fèroe , Finlàndia, França, Geòrgia, Alemanya, Grècia, Hongria, Islàndia, Irlanda, Israel, Itàlia, Jordània, Kosovo, Letònia, Líban, Liechtenstein, Lituània, Luxemburg, Malta, Moldàvia, Montenegro, Marroc, Països Baixos, Macedònia del Nord, Noruega , Palestina, Polònia, Portugal, Romania, Federació de Rússia, Sèrbia, Eslovàquia, Eslovènia, Espanya, Suècia, Suïssa, Tunísia, Turquia, Ucraïna, Regne Unit.

Més informació i inscripcions

12/9/2023

LIM - Less is More compta amb el suport d'Europa Creativa MEDIA.

Més informació i inscripcions