Nou informe de l'OEA sobre la producció de ficció audiovisual a la UE

L'Observatori Europeu de l'Audiovisual ha publicat un nou informe sobre la Producció de ficció audiovisual
a la Unió Europea (Edició 2020). 

Just una setmana abans del MIPTV, l’Observatori amb seu a Estrasburg ha publicat les seves darreres xifres sobre la producció de televisió i streaming de ficció a Europa. L’autora de l'informe és Marta Jiménez Pumares, analista del Departament d’Informació del Mercat.

Aquest nou informe constata que al 2019 es van produir a la Unió Europea al voltant de 1.000 títols (comptem títols de pel·lícules individuals i temporades de sèries com a "una unitat") i 12.500 hores de ficció audiovisual.

Segons es desprès de l'informe:

  • El percentatge de sèries amb 2-13 episodis va augmentar, mentre que el nombre de pel·lícules de televisió va disminuir.
  • Aproximadament la meitat de les temporades són reposicions de sèries.
  • Quan es consideren les sèries de televisió amb 2-13 episodis, el Regne Unit, Alemanya i França són els productors més importants pel que fa al nombre de títols. I Alemanya és, amb diferència, qui més produeix pel·lícules de televisió.
  • Les emissores privades lideren la producció de ficció televisiva, en tots els formats considerats, ja que tendeixen, de mitjana, a afavorir sèries i telenovel·les de durada més llarga. Les emissores públiques, al seu torn, van produir més sèries de televisió de 2 a 13 episodis.

Més informació.

8/4/2021

Més informació.

Consulta l'informe complet en aquest enllaç.