Série Series 2021 obre les convocatòries de sèries i de projectes de sèries

La 10a edició de Série Series - The European Series Summit, que es durà a terme a Fontainebleau (París, França) del 30 de juny al 2 de juliol de 2021, ha obert les convocatòries de sèries en diferents estats de producció i de projectes de sèries (Spotlight on Trailers de Série Series). Podeu presentar-hi les vostres propostes fins a finals d'abril.

Convocatòria de sèries

Una selecció de sèries europees en diverses etapes de desenvolupament/producció es presentaran a Fontainebleau i de manera online. En tots dos casos, Série Series no és competitiu i no hi ha cap premi vinculat.

A Série Series es realitzen sessions de presentació a càrrec dels equips creatius de les sèries. Seran presencials o gravades i mostrades per Internet.

La selecció de projectes de sèries serà realitzada pel comitè editorial de Série Series, tot basant-se en criteris de qualitat, innovació i diversitat. L'exposició prèvia del projecte en plataformes europees, canals o festivals es tindrà en compte.

La convocatòria està oberta fins a finals d'abril de 2021.

  • Projectes elegibles:

Aquesta convocatòria està destinada a sèries europees de ficció en diverses etapes de desenvolupament/producció que tinguin ja un canal de televisió o plataforma a bord del projecte. Els projectes de sèries que es trobin buscant un primer canal de televisió o plataforma poden formar part de la convocatòria Spotlight on tràilers de Série Series.

Poden ser sèries guionitzades (ficcions o híbrides) i mini-sèries, de tots els gèneres i de tots els formats d'almenys tres episodis per temporada.

Per sèrie europea s'entén aquella que és produïda o coproduïda per un país el territori del qual està enterament o parcialment localitzat al continent europeu. Les sèries procedents de països membre d'Europa Creativa MEDIA, com Espanya, es tindran en compte.

Les categories de projectes de sèries que se seleccionaran per a l'edició presencial de Série Series a Fontainebleau són:

- Sèries amb al menys un episodi llest a l'inici de juliol de 2021 (no estrenades o estrenades durant la primavera de 2021). Si us plau, tingueu en compte que a França han de ser inèdites i no han d'haver tingut estrena. Les sèries seleccionades tindran una sessió que inclou una projecció del primer episodi (o de diversos capítols en format breu) ​​amb el cas d'estudi presentat per l'equip creatiu.

- Sèries en rodatge o en postproducció a l'inici de juliol de 2021. Les sèries seleccionades es presentarn per part de l'equip creatiu, que introduirà fragments inèdits de la sèrie durant una sessió.

- Sèries en fase de guió, desenvolupament i preproducció a l'inici de juliol de 2021, que ja comptin amb el suport d'un canal de televisió o plataforma.

Pel que fa a Série Series Online, es presentaran sèries en similars etapes de desenvolupament/producció (ja sigui en procés de creació o molt recentment estrenades quan es fa la sol·licitud).

  • Sol·licitud:

La inscripció de projectes de sèries és gratuïta i s'ha de realitzar a través del següent formulari online.

La persona encarregada de la inscripció de la sèrie ha d'assegurar-se que té totes les autoritzacions requerides pels propietaris dels drets abans de completar el formulari online. A més, ha de certificar que la informació que proporciona és correcta i comprensible (s'utilitzarà per a comunicació per part de Série Series).

Depenent de la fase de desenvolupament/producció en la qual es trobi la sèrie, la persona que presenta el projecte ha d'enviar suficient material rellevant per al comitè editorial.

El material ha de ser subtitulat en anglès o en francès. Série Series no proporcionarà cap reemborsament pels costos associats a la sol·licitud (producció de material, etc.).

Les inscripcions no poden ser retirades un cop enviades. Les actualitzacions als projectes poden ser enviades a l'equip de Série Series.

Série Series assegura l'absoluta confidencialitat de tots els materials enviats.

  • Selecció:

Una selecció no s'ha de publicara abans de l'anunci oficial de Sèrie Series. Un projecte només pot ser seleccionat si almenys un membre de l'equip creatiu pot assistir en persona a presentar-lo. En el cas de Série Series Online, el/la creador/a de la sèrie ha de poder formar part de la discussió gravada, preferiblement acompanyat/da d'altres membres de l'equip creatiu.

Tot l'equip creatiu està convidat a formar part de la presentació de l'estudi de cas. Per a l'esdeveniment presencial de Fontainebleau, Série Series cobreix part de les despeses d'assistència i viatge, segons indica la invitació que es rep juntament amb la notificació de selecció.

  • Materials:

Per a projeccions d'episodis complets, els equips de les sèries seleccionades han de proporcionar un arxiu ProRes, una llista de diàlegs i una llista de subtítols en anglès. El proveïdor de serveis de Série Series crearà dobles subtítols francès-anglès basant-se en aquests elements.

En el cas de fragments de sèries per a projeccions, una versió ja subtitulada a l'anglès ha de ser proporcionada a l'equip de Série Series.

Els equips dels projectes seleccionats han de proporcionar tot el que es necessita per a la promoció i la comunicació de l'esdeveniment (programes) i per a la sessió en si.

La persona o empresa de subtitulat de la sèrie ha de prendre tota la responsabilitat a l'hora de presentar el treball durant Série Series, que no pot fer-se responsable d'obres d'altres propietaris.

Convocatòria Spotlight on Trailers de Série Series

Destinada a creadors europeus que tinguin un projecte de sèrie i estiguin buscant socis per desenvolupar-lo.

  • Data límit: finals d'abril de 2021.
  • Sol·licitud:

Hauràs crear un teaser de no més de dos minuts, tot presentant el projecte i enviar-lo amb un arxiu de presentació i aquest formulari.

El comitè editorial de Série Series seleccionarà aproximadament 10 projectes, que es presentaran durant l'esdeveniment. Els teasers seleccionats es projectaran abans d'una sèrie del programa, així com durant les especifiques sessions de pitching (presentació) en què els creadors presentaran el seu projecte en persona.

  • Premi:

La Fabrique des Formats exerceix de soci de Spotlight on Tràilers i seleccionarà dos projectes d'entre els seleccionats per donar-los suport amb finançament (fins a 75.000 euros) i amb coneixement d'experts.

Ser seleccionat en aquesta convocatòria és també una excel·lent oportunitat per arribar als més de 700 professionals europeus (productors, representants de canals de televisió o plataformes ...) que atenen Série Series i per trobar, entre ells, socis que puguin invertir en el teu projecte de sèrie.

Si us plau, tingues en compte que els candidats seleccionats hauran d'atendre Série Series del 30 de juny al 2 de juliol de 2021 per presentar el seu projecte en persona. S'oferiran dues acreditacions per projecte. Les despeses de viatge i d'estada a Fontainebleau aniran a càrrec dels equips.

  • Materials:

La sol·licitud ha d'incloure:

- Formulari emplenat per enviar-lo.

- Teaser creat especialment per a l'ocasió: màxim de dos minuts de durada en anglès o amb subtítols en anglès. L'última imatge ha de ser un slide que esmenti el títol de la sèrie, el seu format (nombre d'episodis i durada), el nom del creador i el seu contacte, així com la nota "Les B.A. de Série Series ". Si us plau, puja el teaser en línia a Internet i proporciona l'enllaç a través del formulari. El teaser ha de ser una immersió visual en l'atmosfera de la sèrie i en el seu storyline. La seva forma és lliure: escenes gravades, creació gràfica, etc.

- Arxiu de presentació (en anglès o en francès) amb: el pitch general, una nota d'intenció esmentant l'estat de desenvolupament, el tipus de col·laboració buscada, un pressupost global aproximat, una sinopsi per al primer episodi, una escena guionitzada, un presentació de l'equip creatiu i un moodboard (que pot ser afegit).

Els documents es poden enviar a Louise Devaux (louise@serieseries.fr) i a Marie Cordier (marie.cordier@kandimari.com). En cas de dubtes, contacta amb elles. 

La selecció es realitzarà en funció dels criteris de qualitat, coherència i viabilitat del projecte, així com en funció de la qualitat artística del teaser.

18/2/2021

Série Series - The European Series Summit compta amb el suport d'Europa Creativa MEDIA.