Tallers online gratuïts Sources 2 d'assessorament en desenvolupament de continguts per a professionals catalans

Una vegada més, Europa Creativa Desk – MEDIA Catalunya torna a col·laborar amb el programa de formació Sources 2, tot oferint un Script/Doc Check + Development Advice gratuït, en aquesta ocasió ONLINE, per a projectes de llargmetratges de ficció i documentals de creació per a cinema o televisió. Podeu enviar-hi els vostres projectes fins al 24 de juny de 2020

En aquesta edició, els projectes seleccionats es beneficiaran de dues sessions individuals online de consultes de 90 minuts, en les quals l'assessor de Sources 2 Arash T. Riahi oferirà el seu feedback professional, idees, suggeriments i consells pràctics per desenvolupar un projecte cinematogràfic des de l'etapa inicial fins al primer dia de producció. En dues sessions de 90 minuts, no només tractarà el vessant artístic i farà referència al procés de narració i escriptura de guió, sinó que també se centrarà en aspectes de desenvolupament i producció.

La primera sessió de 90 minuts estarà programada per a juliol de 2020 i la segona sessió de 90 minuts es desenvoluparà dos mesos després, un cop passada la pausa estiuenca. Entre la primera i la segona sessió, els participants es comprometran a treballar en les tasques encarregades durant la primera sessió.

Els tallers s'adrecen a guionistes i/o directors/es  i/o productors/es amb un projecte de llargmetratge de ficció o documental creatiu en desenvolupament vinculats a una productora amb seu a Catalunya. Un màxim de tres participants compromesos amb un projecte assistiran a cada sessió (segons la seva elecció: guionistes, productors, story editors, directors, productors executius, caps de desenvolupament, etc.). La presentació dels projectes es farà en anglès.

Els projectes presentats poden ser de llargmetratges de ficció o de documentals de creació, només en fase de desenvolupament. Se seleccionaran un total de 5 projectes

La participació es farà a través d’una selecció de 5 projectes, que es basarà en la qualitat i el potencial, i no hi ha obligació d’arribar al nombre final de cinc projectes. El procés de selecció tindrà en compte especialment aquells projectes destinats a presentar-se a la convocatòria de suport al Desenvolupament d’Europa Creativa MEDIA i aconsellem llegir els criteris d’elegibilitat de l’anterior convocatòria en referència a la productora sol·licitant.

La data límit per fer arribar tota documentació necessària a l’oficina d’Europa Creativa és el 24 de juny de 2020. El 6 de juliol s’anunciarà la selecció final dels 5 projectes que participaran als assessoraments.

La primera part de les sessions amb Arash T. Riahi es durà a terme online entre el 10 i el 25 de juliol de 2020, i la segona part dels tallers es desenvoluparà entre l’1 i el 20 d’octubre de 2020, també online. Durant l’interval entre la primera i la segona part de les sessions, els participants hauran de dur a terme les tasques encomanades a la primera sessió. Podeu consultar el perfil d'Arash T. Riahi en el seu currículum.

Els sol·licitants seleccionats es comprometran fermament a participar a les sessions amb l’Arash T. Riahi, tot acordant prèviament amb l’expert l’aplicació utilitzada i el dia i l’hora concreta de les consultes.

Les sessions seran privades i confidencials, tot i que l’Àlex Navarro, director d’Europa Creativa Desk – MEDIA Catalunya, es reserva el dret d’assistir-hi i es compromet a garantir la confidencialitat dels projectes. Europa Creativa Desk – MEDIA Catalunya finança les sessions, però cal tenir en compte que aquests assessoraments són un servei que ofereix Europa Creativa Desk – MEDIA Catalunya, no una subvenció, i, per tant, no dona punts per a futures convocatòries d’ajut MEDIA. 

2/6/2020

COM PRESENTAR UN PROJECTE

Tots els projectes s’han d’enviar per correu electrònic a l’oficina d’Europa Creativa Desk – MEDIA Catalunya. Cal fer arribar tota la documentació necessària, en anglès, abans del 24 de juny de 2020.

Per presentar els projectes, cal emplenar el formulari de sol·licitud aquí i enviar també a Europa Creativa Desk – MEDIA Catalunya la següent documentació en anglès:

  • Sinopsi d’una pàgina
  • Tractament (de 10 a 15 pàgines màxim).
  • Si es pot, 2 o 3 escenes dialogades i/o escaleta; alternativament, una presentació del documental.
  • Informació sobre calendari de producció, pressupost estimat (desenvolupament / producció), pla financer, coproducció
  • Currículum vitae del guionista
  • En cas que hi assisteixi una segona o tercera persona, el seu currículum vitae
  • Currículum vitae del productor, trajectòria de la productora
  • Informació sobre qualsevol acord de difusió, fons de cinema o qualsevol organisme professional.

 

No s’acceptaran guions complerts.

Només s'accepta un projecte/sol·licitud per empresa.

Si us plau, recordeu que les sol·licituds per aquest Script Checks de Sources 2 seran seleccionades tenint en compte que poden arribar a ser sol·licituds per a la propera convocatòria Europa Creativa MEDIA de suport al desenvolupament.

La primera part de les sessions amb Arash T. Riahi es durà a terme online entre el 10 i el 25 de juliol de 2020, i la segona part dels tallers es desenvoluparà entre l’1 i el 20 d’octubre de 2020, també online