Torna la European Cinema Night!

Europa Creativa MEDIA, en col·laboració amb Europa Cinemas, organitza la cinquena edició de la European Cinema Night, un esdeveniment divulgatiu únic amb l’objectiu d’acostar Europa als ciutadans i alhora celebrar junts la riquesa de la cultura cinematogràfica europea. La 'Nit del Cinema Europeu - Compartint històries que estimem' oferirà projeccions gratuïtes de pel·lícules amb suport MEDIA arreu d'Europa entre el 5 i el 9 de desembre de 2022.  

Els participants, reconeguts cinemes membres de la xarxa Europa Cinemas, seleccionaran les pel·lícules a projectar segons l'interès del seu públic, amb l'objectiu d'adaptar-se a la diversitat de públics. En aquesta edició, per exemple, els cinemes participants poden proposar pel·lícules familiars per fomentar el gust del públic jove pel cinquè art, i pel·lícules clàssiques per apropar els ciutadans al nostre patrimoni cultural cinematogràfic compartit, entre d'altres, perquè #WeAllLoveStories!

Algunes de les projeccions aniran acompanyades d'activitats com presentacions, Q&A amb directors, actors o altres membres de l'equip de les pel·lícules, així com debats, en els quals el públic tindrà l'oportunitat de parlar de la pel·lícula amb altres amants del cinema.

Els detalls sobre les projeccions estaran disponibles ben aviat en aquesta pàgina i s'anunciaran a les xarxes socials d'Europa Creativa MEDIA: TwitterInstagram i Facebook

Les projeccions gratuïtes de pel·lícules europees amb el suport de MEDIA arribaran a més de 10.000 espectadors de nombroses ciutats d'Europa, connectant el públic al voltant d'una identitat europea compartida basada en la diversitat.

Els Cinemes Girona de Barcelona participaran en aquesta cinquena edició de la European Cinema Night, amb la projecció gratuïta, el proper 9 de desembre, de la pel·lícula 'France', de Bruno Dumont, que compta amb suport MEDIA a la Distribució. Després de la projecció es durà a terme un col·loqui amb el director, guionista i productor de cinema Albert SerraMés informació a través d'aquest correu electrònic: info@cinemesgirona.cat

La European Cinema Night ha crescut considerablement al llarg dels anys. La primera edició del 2018 va comptar amb 34 sales de cinema participants; la participació va créixer fins a 54 l'any 2019 i va passar a 67 l'any 2020 i va implicar no menys de 71 sales el 2021. El 2022 uns 75 cinemes participaran a la iniciativa.

El mes del cinema europeu

La Nit del Cinema Europeu es durà a terme en el context més ampli del Mes del Cinema Europeu (Month of European Film (MOEF)), del 13 de novembre al 10 de desembre de 2022, una iniciativa endegada enguany per l'Acadèmia del Cinema Europeu en col·laboració amb Europa Cinemas. Durant quatre setmanes, més de 100 sales de cinema membres de la xarxa Europa Cinemas d'arreu d'Europa organitzaran esdeveniments al voltant de pel·lícules europees.

El MOEF començarà el 13 de novembre amb el Dia Europeu del Cinema d'Arthouse i l'atorgament del Premi del Públic Jove de l'EFA, que es desenvoluparà durant la setmana de la Nit del Cinema Europeu i culminarà el 10 de desembre amb la 35a edició de la Cerimònia de lliurament dels Premis del Cinema Europeu a Reykjavík.

Més informació

27/10/2022

La cinquena edició de la European Cinema Night, una iniciativa d'Europa Creativa MEDIA en col·laboració amb Europa Cinemas, es durà a terme entre el 5 i el 9 de desembre de 2022 a més de 75 ciutats d’Europa i arribarà a més de 10.000 persones.