Esquema de Cocreació i Coproducció per al Sector Musical EAC/S18/2019 (Acció Preparatòria 'Music Moves Europe')

L'objectiu general d'aquesta convocatòria és identificar i donar suport a almenys 10 programes pilot sobre coproducció i cocreació per a compositors i músics en el sector musical amb un clar valor afegit europeu, per facilitar així el desenvolupament del repertori musical a Europa.

Els programes han de tenir com a focus principal posar en contacte compositors i músics de diferents nacionalitats i trajectòries amb l'objectiu de crear un ambient d'aprenentatge divers que promogui la creativitat i potenciï l'aprenentatge mutu.

Els «programes» han d'adreçar-se a artistes emergents, i tenir una clara visió sobre com els seus resultats, especialment les noves cançons creades, seran difoses per arribar al públic.

La convocatòria va adreçada tant a organitzacions públiques com privades amb personalitat jurídica (autònoms no elegibles) amb una demostrable trajectòria en el sector musical, i coneixement i capacitació per organitzar tallers o campaments de co-creació i/o residències musicals.

Les propostes poden ser presentades per qualsevol dels següents sol·licitants:

  • Organitzacions sense ànim de lucre (privades o públiques)
  • Autoritats públiques (d'àmbit nacional, regional, local)
  • Universitats
  • Petites i mitjanes empreses (PIMES)

Els projectes han de cobrir almenys dos dels següents objectius complementaris per ajudar els artistes a endinsar-se amb èxit al mercat musical:

  • Acompanyar el desenvolupament de capacitats per a la co-creació i co-producció, i aptituds per al desenvolupament de competències en mètodes efectius de promoció que assegurin que les cançons siguin escoltades, incloent entre ells, com crear un web i com fer servir les xarxes socials de manera adequada.
  • Desenvolupar l'habilitat per explicar històries dels artistes i ajudar-los a identificar el seu públic objectiu.
  • Ajudar a connectar artistes amb músics, productors, editors i segells discogràfics, departaments de música en estudis de cinema i televisió.
  • Formar els participants sobre com escriure música d'acompanyament per a pel·lícules, televisió, anuncis publicitaris o teatres, incloent com acompanyar amb música el desenvolupament de personatges en espectacles visuals.
  • Proporcionar orientació per al desenvolupament personal i professional de compositors i artistes per convertir-se en actors d'èxit en la indústria musical.
  • Millorar l'enteniment dels artistes sobre temes de copyright i llicències.

El pressupost total per a aquesta convocatòria és de 500.000 € i s'espera finançar almenys 10 propostes. La quantitat màxima de subvenció que es pot sol·licitar és de 50.000 €, i el percentatge màxim de cofinançament és d'un 85%.

Aquí pots consultar la guia completa de la convocatòria. Tal com s'indica en l'apartat «14. Procedure for the submission of proposals »(procés d'enviament de sol·licituds) d'aquesta guia, l'enviament de la sol·licitud s'ha de fer a través del següent portal:

https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/CoCreationAndCoProduction

Hi trobareu també el formulari de sol·licitud i els annexos a presentar.