Inscripcions #EuropeCalls Subprograma Cultura - Ajuts als Projectes de Traducció Literària. Claus d'èxit, bones pràctiques i estratègies per arribar a nous públics i lectors en el sector editorial.

El proper divendres 6 de març de 2020 l’Oficina Europa Creativa Desk – MEDIA Catalunya organitza, en col·laboració amb l'oficina Europa Creativa Cultura, una sessió informativa sobre els ajuts als projectes de traducció literària del Suprograma Cultura d'Europa Creativa, així com les estratègies per arribar a nous públics i lectors en el sector editorial

L'objectiu d'aquesta jornada, que tindrà lloc a la Sala Mompou de la seu de la SGAE a Barcelona (Passeig Colom, 6, Barcelona), en el marc de les sessions #EuropeCalls, és incentivar i fomentar la participació del sector editorial en la convocatòria de suport als Projectes de Traducció Literària del subprograma Cultura d'Europa Creativa, a la vegada que afavorir la capacitació del sector.

La sessió s’adreça a operadors del sector editorial especialment interessats en aquesta línia del Programa, destinada a finançar la traducció i promoció d’obres de ficció europees (novel·la, còmic, conte, poesia, teatre, literatura infantil, etc.) d’alt valor literari.

PROGRAMA

10.15h - 10.30h. Registre inscrits

10.30h - 10.45h. Benvinguda i presentació de la jornada a càrrec d’Àlex Navarro, coordinador de l’Europa Creativa Desk – MEDIA Catalunya, i d'Augusto Paramio, coordinador de l'Oficina Europa Creativa-Cultura.

10.45h - 11.10h. Presentació de la línia de suport als Projectes de traducció literària del Subprograma Cultura del Programa Europa Creativa.

  • A càrrec d'Augusto Paramio, coordinador de l'Oficina Europa Creativa-Cultura. 

11.10h - 11.40h. Exemple de bona pràctica. Projecte beneficiari de la línia de traducció literària.

  • Ático de los Libros – Futurbox Project va resultar beneficiària en el marc de les convocatòries 2017 i 2019 de suport als projectes de traducció literària del Subprograma Cultura del Programa Europa Creativa, amb les propostes d'un lot de llibres sota el títol 'Translation of 3 classic and 3 contemporary novels' i 'Translation of 3 Winners of the European Union Prize for Literature and 4 Classic Novels'.
  • A càrrec de Claudia Casanova, Directora editorial d'Ático de los Libros – Futurbox Project

11.40h - 12.00h. Pausa cafè

12.00h - 13.30h. Taller de capacitació. Estratègies per arribar a nous públics i lectors en el sector editorial. 

  • A càrrec de Pepe Zapata, Director del Club TR3SC, comunitat líder d’usuaris culturals. Licenciat en Filologia Anglesa per la Universitat de Barcelona, Pepe Zapata és MBA per la Universitat Pompeu Fabra - Barcelona School of Management, Màster en Gestió Cultural i Postgraduat en Community Manager i Social Media per la Universitat de Barcelona, i ha cursat Programes de Gestió i direcció d’Equipaments Culturals i d’Institucions Artístiques i Culturals a ESADE. De la seva trajectòria professional anterior, cal destacar que va ser Director de Comunicació, Màrqueting i Públics del Grup Focus (2017-2018); soci i consultor de TekneCultura -empresa dedicada a l’anàlisi de dades per al sector cultural- (2014-2017); Director de Comunicació i Màrqueting del Mercat de les Flors (2009- 2014); Coordinador de la Fundació Alícia -centre d’investigació en alimentació i ciència liderat pel xef Ferran Adrià (2006-2009); i Gestor cultural de la Universitat Pompeu Fabra (1993-2006), entre altres.

13.30h - 13.40h. Conclusions finals i cloenda de la sessió.

 

Empleneu el formulari per realitzar la inscripció.

Un cop l'envieu, apareixerà un missatge de confirmació de la inscripció, però no rebreu cap correu electrònic.