5 films amb suport MEDIA, guardonats al Festival de Cannes 2021

La 74a edició del Festival de Cannes s'ha clausurat aquest cap de setmana amb la gala d’entrega de premis, 5 dels quals van guardonar films amb suport del programa MEDIA.

Entre els llargmetratges en competició, Titane, de Julia Ducournau (França, Bèlgica, 2021) va obtenir la Palma d'Or, mentre que la pel·lícula Hytti nro 6 (Compartment No. 6), de Juho Kuosmanen (Finlàndia, Rússia, Estònia, Alemanya, 2021), va rebre el Grand Prix (premi compartit ex aequo amb 'A Hero', d'Asghar Farhadi).

A la secció Un Certain Regard, el film amb suport MEDIA Dýrið (Lamb), de Valdimar Jóhannsson (Islàndia, Suècia, Polònia, 2021) va rebre el Premi a la Originalitat, i Noche de fuego (Prayers for the Stolen), de Tatiana Huezo (Mèxic, Alemanya, Brasil, Qatar, 2021) va obtenir una Menció Especial.

A més, el film amb suport MEDIA Olga, d'Elie Grappe (Suïssa, França, 2021) va ser guardonat a la competició de La Semaine de la Critique amb el Premi SACD (Authors Society) a Elie Grappe & Raphaëlle Desplechin, autor i autora del film.

Consulteu el palmarès complet d'aquesta edició. 

Més informació.

La 75a edició del Festival de Cannes es durà a terme del 10 al 21 de maig de 2022.