Anunciada la selecció oficial dels 10 films que opten al Lux Film Prize 2019

Un any més, el Festival Internacional de Cinema de Karlovy Vary ha estat l’escenari per a l’anunci de la selecció oficials dels 10 films que opten a guanyar el Premi Lux del Parlament Europeu. Entre tot els films nominats, n’hi ha tres que compten amb suport del programa Europa Creativa MEDIA. 

Per als debats es va considerar una llista inicial de pel·lícules molt variada i, per tant, va ser debatuda pels 21 professionals del cinema europeu que les van suggerir, observar i seleccionar acuradament. Una selecció d’obres europees refrescants i obertes, incloent òperes primes, pel·lícules de ficció i documentals, dirigides tant per directors masculins com femenins, procedents de tots els països del continent, van ser discutides, avaluades i comparades pels membres del comitè de selecció.

Aquest és el llistat del 10 films seleccionats:

Els destacats d'aquest any de la selecció inclouen un total de quatre directores femenines (Teona Strugar Mitevska, Tamara Kotevska, Nora Fingscheidt i Natasha Merkulova), dos documentals (Cold Case Hammarskjöld i Honeyland), una presència sensacional de petits països (no només una, sinó dues pel·lícules de Macedònia del Nord) i les coproduccions europees (la meitat de la selecció són coproduccions).

El LUX Prize Competition i els LUX Film Days

A partir de les 10 pel·lícules esmentades a la Selecció Oficial, 3 pel·lícules participaran al Premi Lux, que serà seleccionat i anunciat a la conferència de premsa Giornate degli Autori a Roma el 23 de juliol de 2019. Aquestes pel·lícules competiran per ser la guanyadora del Premi LUX 2019 i es convertirà en el nucli central dels LUX Film Days 2019.

Per tal de donar suport a la indústria cinematogràfica europea i ajudar les produccions europees més significatives (co) a circular més enllà del seu mercat nacional, el Premi LUX Film Europeu del Parlament Europeu subtitula els 3 films en competència en les 24 llengües oficials de la Unió Europea i les mostra als 28 països de la UE durant els LUX Film Days. D'aquesta manera, el Parlament Europeu dona suport a la diversitat cultural, ja que porta pel·lícules a públics de tot Europa i fomenta el debat sobre els temes que plantegen.

El guanyador del Premi LUX 2019 es lliurarà el 27 de novembre. La pel·lícula guanyadora també estarà disponible per a persones amb discapacitat visual i audiovisual i activament promoguda pel Parlament Europeu.

Més informació

1/7/2019

El Premi Lux 2019 del Parlament Europeu s’anunciarà el proper 27 de novembre de 2019 a Estrasburg.