'Del cinema al sofà', nova conferència en línia de l'Observatori Europeu de l'Audiovisual

L'Observatori Europeu de l'Audiovisual durà a terme, amb motiu del proper Festival de Cannes, la conferència en línia 'Del cinema al sofà: la Covid-19 està accelerant un canvi en la producció del model theatrical al non-theatrical?', prevista per dimarts 13 de juliol de 2021, de 15h a 17h.

Durant un temps, el Covid-19 ens va obligar a veure les nostres pel·lícules favorites durant el confinament des del nostre sofà de casa. Després d'un any, els cinemes europeus reobren a molts països (a diferència d'Espanya, on ho van fer molt abans).

Va ser el Covid-19 una causa o només un accelerador d'una tendència establerta de la gran pantalla a la petita pantalla? Quin ha estat l'efecte d'aquest canvi de la sala de cinema al sofà de casa en termes de producció de pel·lícules i de sèries?

La conferència anual de l'Observatori Europeu de l'Audiovisual d'enguany tindrà lloc de manera telemàtica com a part del Marché du Film del Festival de Cannes i es podrà seguir de manera gratuïta i simultània a través de YouTube.

A l'esdeveniment s'analitzarà el canvi en la producció audiovisual (del model theatrical al no theatrical) durant la pandèmia. S'aprofundirà en algunes preguntes clau.

  • Quines són les diferències inherents entre els dos models?
  • Quines són les diferències pel que fa a les sèries?
  • Quin va ser l'efecte real del Covid-19 en la producció i en el canvi de la gran pantalla cap a les pantalles petites?
  • Davant de les tendències, quines són les apostes, els riscos i les oportunitats per a les empreses de producció a Europa?
  • Què pot fer la indústria juntament amb els responsables polítics i els organismes públics per protegir els seus interessos i així contrarestar les amenaces a la producció independent?

Els experts de l'Observatori Maja Cappello i Gilles Fontaine proporcionaran informació sobre l'escenari tradicional vinculat al tema d'enguany.

La conferència es dividirà en dos pànels diferents: canvis en la indústria i canvis en les polítiques. Com cada any, es reunirà un pànel estel·lar de professionals de la indústria de cinema (professionals dels canals de televisió, legisladors i representants d'organismes públics com instituts de cinema).

La directora executiva de l'Observatori, Susanne Nikoltchev, ha afirmat que espera amb ànsies aquesta altra conferència en línia de l'Observatori a Cannes (abans de tornar a tenir presència física real el 2022). Nikoltchev ha afegit també que era hora de fer un balanç dels efectes del Covid-19 a la producció a Europa. A més, ha anticipat una discussió a fons i enèrgica sobre les possibles solucions per a la indústria cinematogràfica europea.

Més informació i inscripcions.

21/6/2021

La conferència en línia 'Del cinema al sofà: la Covid-19 està accelerant un canvi en la producció del model theatrical al non-theatrical?' es durà a terme dimarts 13 de juliol de 2021, de 15h a 17h.

Més informació i inscripcions gratuïtes.