Disponible el vídeo de la jornada “Sèries d’animació per Internet”

Ja podeu visionar els vídeos de la jornada en la qual vam col·laborar, sobre sèries d’animació per Internet, en el marc del Festival Internacional de Curtmetratges i Animació de Barcelona, MECAL. L’acte va tenir lloc el 10 d’abril, al CCCB. 

La jornada va començar amb una presentació a càrrec d’Àlex Navarro, coordinador d'Europa Creativa Desk - MEDIA Catalunya, i amb la inauguració de les jornades, per part de Roberto Barrueco, director del  Mecal, i José Luis Farias, director de 3D Wire. 

Àlex Navarro va explicar als assistents que ara el subprograma MEDIA passa a formar part de la DG Connect de la Comissió Europea, una direcció general on les tecnologies tenen un paper molt rellevant. També va comentar que el MECAL és un dels poquíssims festivals de cinema de tot l’Estat espanyol que compta amb el suport del subprograma MEDIA. El 3D Wire, el Mercat Internacional d’Animació, Videojocs i Noves Tecnologies de Segovia, també compta amb el suport d’Europa Creativa MEDIA. Tot seguit, Roberto Barrueco i José Luis Farias, van presentar l’acte.

La primera conferència va ser a càrrec de María Vega, que va parlar de “Digital Content i l’ecosistema digital”. María Vega és Digital Content Development a BRB Internacional, centrada en la creació d'apps, experiències de segona pantalla, new media i nous models de negoci. Ha participat en l'elaboració del Llibre Blanc de l'Animació a Espanya per a Diboos.

María Vega va donar una sèrie de directrius aplicables si es vol dur a terme una sèrie d’animació per Internet; va donar diverses idees, relacionades amb les marques, el coneixement de l’usuari, del consumidor, dels coproductors i del finançament. 

El segon conferenciant va ser Francisco Asensi, que va fer una exposició sobre “Finestres d’explotació i canals de distribució online”. Francisco Asensi és director general d’Endemol Beyond Spain. Anteriorment, va formar part de l'equip que va posar en marxa el projecte de transformació digital de la Corporació de RTVE, com a Director de Desenvolupament de Negoci i Estratègia Digital durant els anys 2008-2013.

Francisco Asensi va desgranar tot un seguit de canals de distribució online que actuen de diferent manera els uns dels altres, però que actualment ofereixen continguts cada vegada més consumits a través d’Internet. Va esmentar i explicar alguns dels nous “players”.

Denis Friedman va fer un estudi de cas sobre “Urbance”. Denis Friedman ha estat involucrat en produccions d'animació durant més de 15 anys. La seva primera producció va ser Kaena, the Prophecy, la primera pel·lícula produïda completament amb CGI (imatges generades per ordinador) a Europa. Actualment està treballant en tres projectes fílmics diferents i està desenvolupant dues sèries de televisió animades (Urbance i The adventures of Gloria Scott).

La intervenció de Denis Friedman es va centrar en la construcció de la comunitat de seguidors de la sèrie.  Va explicar tots els passos seguits, des de la creació del capítol pilot fins al creixement de la marca, que s’ha convertit també en un llargmetratge, un videojoc, una app, un còmic i un esdeveniment en viu.

Finalment, es va realitzar una presentació de quatre projectes de sèries online, de la mà dels seus creadors.

  • Lego,Clay & Fun! de Pablo Llorens
  • Purr Brain d’Ifeelms
  • Mironins de Cornelius Films
  • Amor de Mono de Trimono

20/5/2015

Segueix-nos a través del nostre canal de YouTube, on pots consultar altres vídeos.