DocsBarcelona 2021 obre la convocatòria per a les Seccions Competitives

El DocsBarcelona 2021, Festival Internacional de Documentals, se celebrará del 18 al 30 de maig de 2021. La convocatòria per a les Seccions Competitives Oficials Panorama, ¡What The Doc! i Latitud DocsBarcelona, ja està oberta. S'hi poden inscriure les pel·lícules interessades fins al 3 de desembre de 2020

Panorama

La secció Panorama agrupa una selecció dels millors documentals del panorama internacional més recent i competeixen pel Premi DocsBarcelona a la Millor Pel·lícula dotat amb 5.000€, així com per al Premi Nou Talent, per als directors novells, consistent en un guardó.

Latitud DocsBarcelona

La secció Latitud DocsBarcelona presenta els documentals més destacats de la Península Ibèrica i Amèrica Llatina i competeixen pel Premi Latitud DocsBarcelona patrocinat per Antaviana Films dotat amb 3.000€ en treballs de postproducció (finishing, conformació, correcció de color, so, còpies DCP) a Antaviana Films.

What the Doc!

La secció What The Doc! obre una finestra a les pel·lícules més arriscades i innovadores de l’escena documental i competeixen pel Premi What The Doc! que atorga un jurat unipersonal.

Totes elles competeixen també pel Premi del públic DocsBarcelona - Moritz, patrocinat per Moritz i dotat amb 1.500€. Per a aquelles pel·lícules que per la seva temàtica s'impliqui en la defensa dels drets proclamats en la Declaració Universal dels Drets Humans, de la llibertat d'expressió i els valors compartits per Amnistia Internacional, opten també al Premi Amnistia Internacional Catalunya, atorgat per la mateixa organització i consisteix en un guardó. El Premi del Jurat Jove Reteena s'atorgarà a la millor pel·lícula de l'itinerari Reteena per part del jurat Reteena, que està compost per joves d'entre 16 i 21 anys. Consisteix en un guardó.

A les tres seccions totes les pel·lícules presentades han de reunir les següents condicions:

  • El seu contingut pugui considerar-se documental.
  • La seva temàtica encaixa a la secció on es programa.
  • Ser produïdes després de gener de 2018.
  • Tenir una durada mínima de 40 minuts.
  • No haver estat estrenades comercialment a Espanya.
  • No haver estat emeses en una plataforma de VOD a Espanya.
  • No haver estat emeses en una televisió a Espanya.
  • No haver participat en festivals cinematogràfics a la ciutat de Barcelona.

Consulta les bases i inscriu la teva pel·lícula a través de Festhome abans del 3 de desembre.

Més informació

20/10/2020

DocsBarcelona, Festival Internacional de Cinema Documental, que compta amb el suport d'Europa Creativa MEDIA, se celebrarà del 18 al 30 de maig de 2021.

La data límit d’inscripció a les seccions competitives és el 3 de desembre.

Més informació i inscripcions.