El documental amb suport MEDIA 'El retorn: la vida després de l’ISIS', DocsBarcelona del Mes d'octubre

El documental amb suport MEDIA 'El retorn: la vida després de l'ISIS', dirigit per Alba Sotorra, i que es va presentar a la darrera edició del DocsBarcelona, i hi va guanyar el Premi del Públic i el Premi del Jurat Jove Reteena, es podrà veure durant aquest mes d'octubre a la xarxa de sales del DocsBarcelona del Mes

Estrenada a festivals internacionals de gran renom com SXSW, HotDocs, Human Rights Watch NYC i Berlin, Thessaloniki, Zurich IFF o Sheffield Doc Fest, El retorn: la vida després de l’ISIS va formar part de la 2021 Counter-Terrorism Week de la ONU en un panell sobre el retorn de persones vinculades a grups terroristes des de Síria i Iraq, del qual van participar organismes i responsables d’estats membres de la ONU, el Departament d’Estat dels EUA, la República de Kazakhstan i representants de diverses ONGs.

'El retorn: la vida després de l'ISIS' s'estrena dijous 7 d'octubre als Cinemes Girona de Barcelona i es podrà continuar gaudint durant tot el mes d'octubre a més de 70 sales de tot l’Estat.

Consulteu des del següent enllaç els horaris i indrets de les projeccions (presencials i virtuals). 

Sinopsi

L’accés exclusiu d’Alba Sotorra al camp d’al-Roj, al nord-est de Síria, ens mostra la dura realitat d’un grup de dones atrapades pel seu passat com a membres d’Estat Islàmic. Shamima Begum (Regne Unit) i Hoda Muthana (EUA) van marxar dels seus països manipulades per la propaganda terrorista i l’odi de les xarxes socials. Van ser demonitzades pels mitjans de comunicació i ara ningú no en vol saber res. El penediment sincer mereix una segona oportunitat? Es pot justificar que els països occidentals acceptin el retorn dels fills però rebutgin que les mares puguin tornar? La directora catalana s’esforça per comprendre els matisos d’una situació complexa i delicada.

El seguiment durant dos anys de la vida de la Shamima, la Hoda, la Hafida, la Nawal i la Kimberly ens posa en un lloc incòmode, però el seu testimoni ens fa entendre la crueltat, l’abús i la misogínia que han viscut. La sensibilitat de Sotorra per observar sense prejudicis posa en evidència la necessitat urgent d’establir un diàleg honest i empàtic entre cultures, religions, gèneres i cosmovisions diferents.

Docs del Mes és una iniciativa que, amb la voluntat d’apropar el documental als espectadors més enllà de les grans capitals, estrena cada mes un documental en una xarxa de més de 70 sales a tot l’Estat en poblacions grans, mitjanes o en petits municipis arreu del territori. 

4/10/2021

El documental 'El retorn: la vida després de l'ISIS', que compta amb suport d'Europa Creativa MEDIA al Desenvolupament, s'estrena dijous 7 d'octubre als Cinemes Girona de Barcelona ies  podrà veure durant tot el mes d'octubre a la xarxa de sales del DocsBarcelona del Mes.

Consulteu des del següent enllaç els horaris i indrets de les projeccions (presencials i virtuals).