El film MEDIA 'Las Niñas', seleccionat a la Berlinale 2020

El film amb suport d'Europa Creativa MEDIA 'Las Niñas', de Pilar Palomero, s'estrenarà mundialment aquest mes de febrer al Festival Internacional de Cinema de Berlín, Berlinale 2020. Hi competirà pel Gran Premi del Jurat a la Secció Generation K Plus, on també va participar i guanyar el Gran Premi del Jurat a Millor Pel·lícula 'Estiu 1993', de Carla Simon.

L'òpera prima de Pilar Palomero explica la història de moltes de les dones d'avui, dibuixada a través de l'educació que van rebre a principis dels 90 a l'Estat espanyol. 

'Las Niñas' és una producció d'Inicia Films i Bteam Prods. Compta amb la participació de Radio Televisió Espanyola, Televisió de CatalunyaTelevisió d'Aragó, Movistar Plus i amb el suport de l'ICAA i de l'ICEC. També compta amb el suport d'Europa Creativa MEDIA al Desenvolupament d'un paquet de projectes (Slate Funding) per part d'Inicia Films, i d'Ibermedia, el Govern d'Aragó i l'Ajuntament de Saragossa.

L'òpera prima de Pilar Palomero, autora dels multipremiats curtmetratges 'La noche de todas las cosas' o 'Zimsko Sunce', entre altres, ha participat a Berlinale Talents i a Sarajevo Talents. 'Las Niñas' està protagonitzada per Andrea Fandos ('La comulganta') en el paper de Cèlia i per Natalia de Molina ('Quien te Cantará', 'Techo y Comida') en el paper de mare de Cèlia. La resta dels personatges de 'les nenes' són aragoneses i, per a moltes, és la seva primera experiència com a actrius. 

La pel·lícula compta amb un pressupost d'un milió dos-cent mil euros i produeixen Valérie Delpierre per part d'Inicia Films, després del seu èxit d''Estiu 1993' i Alex Lafuente de Bteam Prods, productor de 'La Novia' i d'Entre Dos Aguas'.

Sinopsi
Cèlia, una nena d'11 anys, estudia en un col·legi de monges a Saragossa i viu amb la seva mare. Brisa, una nova companya recent arribada de Barcelona, l'empeny cap a una nova etapa a la seva vida: l'adolescència. En aquest viatge, a l'Espanya de l'Expo i de les Olimpíades de l'any 92, Cèlia descobreix que la vida està feta de moltes veritats i algunes mentides. 

23/1/2020

'Las Niñas', de Pilar Palomero, compta amb el suport d'Europa Creativa MEDIA al Desenvolupament (Slate Funding).