Els films amb suport MEDIA 'Suro', 'La Maternal' i 'Girasoles Silvestres' competiran a la Secció Oficial del Festival de San Sebastián 2022

El Festival de San Sebastián 2022 ha anunciat els primers títols seleccionats a la Secció Oficial, entre els quals figuren tres pel·lícules de producció catalana amb suport d'Europa Creativa MEDIA: Suro, La Maternal i Girasoles Silvestres.

L'òpera prima de Mikel GurreaSuro, que compta amb el suport d'Europa Creativa MEDIA al Desenvolupament de Continguts (Single Project), està produïda per Lastor Media i coproduïda per Malmo Pictures i la vasca Irusoin, i compta amb la participació de TV3 i EITB, el finançament de l'ICAA i l'ICEC. La distribució de la pel·lícula en territori nacional es durà a terme a càrrec d'Avalon

El rodatge es va dur a terme l'estiu passat a diferents localitats de l'Empordà.

La cinta, un thriller dramàtic ambientat a l'Empordà, està protagonitzada per Vicky Luengo i Pol López. El repartiment el completen actors i actrius no professionals de les comarques de l'Alt Empordà, el Baix Empordà, la Selva o el Maresme, que es van incorporar a la producció després d'un llarg procés de càsting realitzat durant un any i mig per tot el territori català.

Sinopsi

L'Ivan i l'Elena reactiven l'antiga explotació de suro que acaben d'heretar. La seva condició de propietaris forasters i la creixent tensió entre els llevaires locals i els immigrants els obligarà a decidir entre canviar el seu nou entorn o adaptar-s'hi.

La Maternal, que compta amb el suport d'Europa Creativa MEDIA al Desenvolupament de Continguts (Slate Funding) per part d'Inicia Films, és el segon llargmetratge de Pilar Palomero, que l'ha escrit i dirigit. La pel·lícula està produïda per Inicia Films i coproduïda per BTeam Prods i Barrixica AIEi compta amb la participació de RTVE, i el finançament de l'ICEC. La distribució de la pel·lícula en territori nacional es durà a terme a càrrec de BTeam Pictures

Sinopsi

Carla, una jove en risc d'exclusió, arriba embarassada de pocs mesos al centre d'acolliment La Maternal, on ha d'aprendre a conviure amb les seves companyes adolescents i a preparar-se com a futura mare. Un repte vital que implica conèixer-se millor i entendre el món que l'envolta, inclosa la inestable i destructiva relació amb la seva mare. 

L'òpera prima de Pilar PalomeroLas Niñas, que compta també amb el suport d'Europa Creativa MEDIA, va participar a la secció Generation KPlus del Festival Internacional de Cinema de Berlín i a la Secció Oficial de Festival de Màlaga 2020, on va aconseguir la Biznaga d'Or a la Millor Pel·lícula. I també ha estat guardonada amb múltiples premis nacionals.

Girasoles Silvestres és la nova pel·lícula de Jaime Rosales, i compta amb el suport d'Europa Creativa MEDIA al Desenvolupament de Continguts.

Està produïda per Fresdeval FilmsA Contracorriente FilmsOberon Media i Luxbox (França), amb la participació de RTVE, TV3 i Movistar + i amb el finançament de l'ICAAICEC i Europa Creativa MEDIA. La distribució corre a càrrec d'A Contracorriente FilmsFilm Factory es farà càrrec de les vendes internacionals. 

El film està protagonitzat per Anna Castillo ('Adú', 'Viaje al cuarto de una madre', 'La llamada'), que interpreta la Júlia, una jove mare impulsiva i vital que busca l'amor i lluita per protegir els seus fills, i Oriol Pla ('Petra', 'Incerta Glòria'), que dona vida a l'Òscar, un noi apassionat que inicia una relació intensa amb la Júlia. Completen el repartiment Quim Àvila ('Polseres Vermelles'), Lluís Marquès ('Isla Bonita'), Manolo Solo ('Tarda per a la ira') i Carolina Yuste ('Carmen y Lola', 'Hasta el cielo').

Es tracta de la setena pel·lícula (la gran majoria de les quals amb suport d'Europa Creativa MEDIA) del director català, responsable de 'Las horas del día', Premi de la Crítica del Festival de Cannes, 'La Soledad', Goya a la Millor Pel·lícula i al Millor Director, 'Tiro en la Cabeza', premi de la Crítica del Festival de Sant Sebastián, 'Sueño y Silencio' i 'Hermosa Juventud', totes dues presentades al Festival de Cannes, o 'Petra', últim treball que es va presentar a la Quinzena de Realitzadors del Festival de Cannes.

Sinopsi

La Júlia és una jove de 22 anys i mare de dos nens que s'enamora de l'Òscar, amb el qual inicia una relació intensa i tortuosa. La Júlia comença a dubtar sobre la conveniència de l'Óscar com a model masculí per als seus fills. Un incident donarà lloc a una fugida cap endavant a la recerca d'un futur millor.

Consulteu el llistat provisional de pel·lícules anunciades fins ara a la Secció Oficial del Festival de San Sebastián 2022