Els Premis EFA virtuals 2020 se celebraran durant cinc nits de desembre

Com a conseqüència de la pandèmia Covid-19, la 33a edició dels Premis del Cinema Europeu (European Film Awards - EFA) es realitzaran com una sèrie d’esdeveniments virtuals produïts des de la seu de Berlín de l’Acadèmia del Cinema Europeu sense públic a la sala. Cada vespre a les 20h es podrà veure una transmissió en directe de "The EFAs at Eight", celebrant els nominats i els guanyadors de les diverses categories dels Premis de Cinema Europeu 2020.

Els esdeveniments "The EFAs at Eight" començaran el dimarts 8 de desembre a les 20:00h amb un debat en grup sobre el futur del cinema europeu després de la Covid-19 i es tancaran amb la gran final el dissabte 12 de desembre, a les 20.00h.

Mike Downey, president de l'EFA, ha declarat: "els temps que vivim exigeixen innovació i creativitat extra. En aquest any inusual, aquesta serà una també inusual i, esperem que excepcional, cerimònia de lliurament de premis, amb un enfocament diferent, que ens permeti prestar més atenció als diferents premis lliurats. Tot esdevenint la necessitat la mare de la invenció, hem optat per provar aquest format diferent i l’utilitzarem per veure com desenvoluparem els EFA en els propers anys”.

Tot el programa es retransmetrà en directe a www.europeanfilmawards.eu i a través d’una xarxa internacional de socis de transmissió, tot connectant amb els nominats i els guanyadors a través de videoconferència en directe.

I aquí teniu la llista de tots els esdeveniments en línia anteriors als EFA 2020:

DIMARTS 10 NOV a les 12.00h del migdia CET
Anunci de candidatures als EFA 2020
Des del Festival de Cinema Europeu de Sevilla (Espanya)
Moderat per Concha Ortiz

DIMARTS 8 DES a les 20.00h CET
Els EFA a les vuit: De la supervivència al renaixement: construint el futur postcovid
Reestructuració, reenginyeria i alineació de la indústria cinematogràfica europea
amb Mark Cousins, Agnieszka Holland, Kirsten Niehuus i Thomas Vinterberg
Moderat per Wendy Mitchell

DIMECRES 9 DES a les 20.00h CET
Els EFA a les vuit: Els premis a l’excel·lència de l’EFA
Presentació dels guanyadors en les categories Cinematografia europea, edició, disseny de producció, disseny de vestuari, maquillatge i perruqueria, partitura original, so i efectes visuals
Moderat per Wim Wenders i Agnieszka Holland

DIJOUS 10 DES a les 20.00h CET
Els EFA a les vuit: EURIMAGES, curtmetratge i EUFA
Presentació dels guanyadors en les categories EURIMAGES Co-Production Award, European Short Film and European University Film Award (EUFA)
Moderat per Mike Goodridge

DIVENDRES 11 DES a les 20.00h CET
Els EFA a les vuit: Comèdia i animació
Presentació dels guanyadors en les categories Comèdia Europea i Llargmetratge d’animació europeu
Moderat per Mike Goodridge

DISSABTE 12 DES a les 20.00h CET
La Gran Final dels EFA 2020 des del Futurium de Berlín:
Presentació del Premi EFA a la Narrativa innovadora, així com dels Premis al Documental europeu, Descobriment europeu, Actriu europea, Actor europeu, Guionista europeu, Direcció europea i Pel·lícula europea
Anunciant, per primera vegada, les nominacions al LUX European Audience Film Award del Parlament Europeu i de l'Acadèmia Europea de Cinema i en col·laboració amb la Comissió Europea i Europa Cinemas.
Presentat per Wim Wenders, Agnieszka Holland Mike Downey i Marion Döring
Moderat per Steven Gätjen

Més informació

5/11/2020

Els European Film Awards són una iniciativa de la European Film Academy amb el suport d'Europa Creativa MEDIA.