Esdeveniments al MEDIA Stand del Marché du Film de Cannes

Durant la propera edició del Marché du Film (17 al 25 de maig de 2022) del Festival de Cannes es duran a terme quatre conferències al MEDIA Stand d'Europa Creativa MEDIA (Village International, Pavilion 120).

Tot i que MEDIA ha proporcionat l'espai, no ha participat en la preparació del contingut d'aquests esdeveniments. 

Les sessions tenen aforament limitat i no s'emetran per streaming.

Les 4 conferències són les següents: 

22 de maig del 2022 de 15.00h a 15.45h

SHOW ME THE CREW

A càrrec de Crew United.

Crew United és la primera xarxa en línia per a totes les persones i empreses involucrades a la indústria audiovisual i per a les seves obres. Ofereix informació integral, actualitzada i transparent. Amb les eines innovadores, permet el networking entre tots els agents del sector audiovisual.

Hi intervindrà: Sonia Hausséguy.

_________________________________________________________

22 de maig del 2022 de 17.00h a 18.00h

A NEW ERA: HOW TO STRENGTHEN EU FILM FESTIVALS WORLDWIDE?

A càrrec de: CineuropaGoethe Institut, Institut Français.

Els festivals de cinema i les sales de cinema no intenten només unir la gent. Ofereixen l'experiència única de compartir l'art del cinema. Després de dos anys de pandèmia, els responsables dels festivals de cinema estan redefinint el concepte de festival de cinema.

La Unió Europea dona suport a més de 100 festivals europeus de cinema arreu del món (a diferents països, societats i contextos). En els darrers tres anys, han atret més d'un milió d'espectadors. Com estan evolucionant aquests festivals de cinema després de la pandèmia? Com respon el públic a les pel·lícules europees? Quins esdeveniments paral·lels són d'interès per als professionals i d'impacte a les societats de països tercers?

Descobriu amb els panelistes com els festivals de cinema de la UE ajuden a apropar el cinema europeu a audiències d'arreu del món, experimentar el contacte intercultural i promoure el respecte per la diversitat.

Hi intervindran: Pendent de confirmació.

__________________________________________________________________________

23 de maig del 2022 de 15.00h a 17.00h

A SEASON OF CLASSIC FILMS – LAUNCHING EVENT.

A càrrec de l'Association des Cinémathèques Européennes (ACE).

L'Association des Cinémathèques Européennes (ACE) organitza la tercera edició d'A Season of Classic Films, un cicle de projeccions gratuïtes per atraure el públic més jove al nostre patrimoni cultural cinematogràfic compartit. El programa crea consciència sobre el treball dels arxius cinematogràfics europeus (connectant el públic amb la història del cinema) i sobre la importància de la preservació de les pel·lícules.

ACE organitza aquest esdeveniment per llançar l'edició d'enguany, tot presentant la llista de pel·lícules que es projectaran entre juny i desembre de 2022 a les cineteques europees i en línia. ACE va crear A Season of Classic Films amb el suport d'Europa Creativa MEDIA.

Moderadora: Paulina Reizi (Eye Filmmuseum i coordinadora d'A Season of Classic Films).

Hi intervindran: Sandra den Hamer (Presidenta d'ACE i directora de l'Eye Filmmuseum), Sergei Loznitsa (Cineasta), Claudia Tronnier (Directora del departament de cinema de ficció d'ARTE) i Jay Weissberg (Director del Pordenone Silent Film Festival).

_______________________________________________________________________________________________________

24 de maig del 2022 de 11.30h a 12.30h

ACP EU CULTURE Programme - Component OuiCoprod, The coproduction platform for Africa-Caribbean-Pacific (ACP countries)

A càrrec d'OIF (Organisation international de la Francophonie)/EU/OACPS

OIF (Organisation international de la Francophonie) presentarà OuiCoprod, la plataforma de coproducció per a Àfrica-Carib-Pacífic (països ACP). Aquestes tres regions mai no havien mostrat tanta creativitat a la pantalla i mai no havien estat tan rebudes per les audiències de multiplex i televisió a l'àmbit local, a festivals i a plataformes d'arreu del món. OuiCoprod mostra una selecció de 70 treballs en curs d'ACP, que cerquen socis financers i de distribució.

Les 70 pel·lícules i sèries d'OuiCoprod van ser curosament seleccionades i prefinançades pel Francophonie Film Fund (OIF), els seus vuit fons cinematogràfics associats africans i altres socis seleccionats: La Fabrique de Cinéma (Cannes), Final Cut (Venecia), Durban FilmMart (Sudáfrica) i Fespaco (Burkina Faso). 

Hi intervindran: Enrico Chiesa (OIF), Isabelle Fauvel (Initiative Film) i GianGiuseppe Simeone (ACP EU Culture). 

_____________________________________________________________________________________________________________

MEDIA Stands dona suport als intercanvis d'empresa a empresa i a les activitats de creació de xarxes per a professionals als principals esdeveniments de la indústria audiovisual.

12/5/2022

Les sessions, que es duran a terme al MEDIA Stand durant el Marché du Film de Cannes, tenen aforament limitat i no s'emetran per streaming.