Europa Cinemas obre la convocatòria per formar part de la xarxa de sales de cinemes

La xarxa de cinemes Europa Cinemas, compromesa amb el cinema europeu, té oberta la convocatòria per ampliar el nombre de cinemes que s’hi vulguin adherir. La data límit per presentar-s'hi és el proper 15 de setembre de 2022.

Fundada l’any 1992, amb el suport d’Europa Creativa MEDIA i el Centre Nacional du Cinema et de l’Image Animée (CNC), els seus objectius són:

  • Augmentar i diversificar la programació a sales i la freqüència de pel·lícules europees, prioritàriament no nacionals.
  • Promoure les iniciatives europees dels exhibidors adreçades al públic jove.
  • Desenvolupar una xarxa de sales d'exhibició que permeti accions conjuntes en els àmbit nacional i europeu.
  • Donar suport a les pràctiques innovadores de promoció de pel·lícules i de comunicació amb el públic.

Present a 695 ciutats europees de 35 països, la xarxa Europa Cinemas / MEDIA dona suport a 1.151 cinemes amb un total de 2.751 pantalles.

Candidatura per formar part de la xarxa:

El període de sol·licitud és de l'1 de juliol al 15 de setembre de 2022, per entrar a la xarxa a partir de l'1 de gener de 2023. La data límit per rebre les candidatures és el 15 de setembre.

Les sol·licituds seran examinades amb el Comitè de Validació d'Europa Cinemas l'octubre de 2022.

Consulteu-ne totes les bases i requisits en el següent enllaç

Condicions per presentar-s'hi:

Els cinemes que vulguin presentar-s'hi han d'assolir certs criteris (nombre d'entrades, de sessions i percentatge de pel·lícules europees no nacionals en la seva programació). Aquesta informació es troba disponible a les Línies Directrius.
 
Un cop la sala de cinema és part de la xarxa, pot accedir a un programa de suport, el qual pot ser d'entre 15.500 € (per a cinemes d'una pantalla) fins a 73.000 € (per a cinemes de 30 o més pantalles) anuals.
 
Aquelles sales que no se sentin preparades per entrar a la xara, poden igualment participar als programes de formació oberts d’Europa Cinemas, adreçat a tots els exhibidors d’Europa!

Més informació i instruccions a seguir per presentar la candidatura.

Més informació

6/7/2022

Aquesta és una iniciativa d'Europa Cinemas amb el suport d'Europa Creativa MEDIA.

La data límit per a presentar-se a aquesta candidatura és el 15 de setembre de 2022.

Més informació.